لیستریا مونوسایتوجنز و لیستریوزیس ناشی از آن در موادغذایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده رعنا حمیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز

شهرام حنیفیان

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

چکیده

لیستریوزیس یک عفونت نادر اما جدی ایجاد شده توسط لیستریا مونوسایتوجنز می باشد که در سال های اخیر موارد بالایی از شیوع آن در کشورهای مختلف گزارش شده است. به طورکلی، لیستریوزیس یک بیماری غذایی بوده و در صورت مصرف موادغذایی نگهداری شده در یخچال که فرآیند حرارتی کامل را طی نکرده اند از جمله محصولات گوشتی، غذاهای دریایی و فرآورده های لبنی مشاهده می شود. لیستریا مونوسایتوجنز، به عنوان یک پاتوژن غذایی بیش از 70 سال است که شناخته شده و در خاک، سطح گیاهان و بدن حیوانات یافت می شود. عفونت با لیستریا مونوسایتوجنز می تواند منجر به عوارض شدیدی از قبیل سپتی سمی، مننژیت، سقط جنین و مرگ شود. افراد سالخورده و دارای نقص ایمنی و نیز زنان باردار بیشتر درمعرض خطر ابتلا به لیستریوزیس قرار دارند. ایجاد بیماری توسط باکتری به عواملی مانند تعداد میکروارگانیسم های مصرف شده، حساسیت میزبان و قدرت بیماری زایی سویه لیستریا مونوسایتوجنز بستگی دارد. کنترل رشد باکتری با روش های مختلف حاصل می شود، به نحوی که می توان با تغییر یک یا چند عامل موثر در رشد لیستریا مونوسایتوجنز (مانند pH ، دما، فعالیت آبی و وجود ترکیبات بازدارنده) امکان رشد و تکثیر آن را در موادغذایی به حداقل ممکن رساند.

کلیدواژه ها

لیستریا مونوسایتوجنز، لیستریوزیس، بیماری زایی، موادغذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.