نقص زنان در بیابان زدائی و توسعه پایدار منابع طبیعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نصرت پناه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشگاه زابل

بهزاد صاحب زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه زابل

عباس خاک سفیدی

مربی گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه زابل

چکیده

در اغلب کشورهای در حال توسعه در اثر رشد فزاینده جمعیت، توسعه غیراصولی صنعت، گسترش بی رویه شهرها، تهدید عرصه های منابع طبیعی، فقدان برنامه ریزی مناسب سطح عرصه های منابع طبیعی را کاهش و در خطر نابودی قرار می دهند. خسارات ناشی از این تخریب شکل های کاهش فراورده های جنگلی و مرتعی، گسترش بیابان ها و کویرها، به مخاطره افتادن روند طبیعی محیط زیست و حیات وحش و ....ظاهر می گردد. برای جلوگیری از رسیدن به این حالت مناسب ترین راه، بهره برداری صحیح از منابع طبیعی با کمک اقشار مختلف جامعه به ویژه عرصه کشتی نان و روستاییان می باشد. هدف این تحقیق تأثر نقش زنان در توسعه پایدار منابع طبیعی و بیابان زدایی است با توجه به اینکه زنان و دختران به عنوان 50% از جمعیت فعال و پویا در روستاها و مناطق شهری و عشایری می تواند نقش بسزا و تعیین کننده ای را داشته باشند و با برخورداری از آموزش های لازم اطلاع رسانی دقیق به آن ها می توان از وجودشان بیشترین بهره را در جهت حفظ و احیای توسعه و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی برد. به راحتی می توانند در طرح های اجرایی منابع طبیعی و آبخیزداری از جمله طرح های بیابان زدایی کاشت و آبیاری درختان، جایگزینی سوخت های فسیلی و صرفه جویی در مصارف سوختگی هیزمی، جمع آوری بذرهای بیابانی ، ارائه آموزش های ترویجی و بهره برداری از محصولات فرعی مشارکت نمایند.

کلیدواژه ها

بیابان زدایی، توسعه پایدار، کمی، منابع طبیعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.