بررسی تاثیر آبیاری ،باکتری های حل کننده فسفر و سطوح مختلف فسفر بر قابلیت جذب فسفر در گندم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICDAT01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه غنایی

نویسنده مسئول مدرس دانشگاه پیام نور

محمد صلاحی فراهی

محقق مرکز تحقیقات گلستان

چکیده

جهت ارزیابی عکس العمل گندم به آبیاری، تلقیح با حل کننده های فسفر و مقادیر در صد فسفر، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در آزاد شهر (کشت و صنعت گل چشمه) اجرا شد. عامل آبیاری در دو سطح (بدون آبیاری و آبیاری تکوینی) کامل حل کننده تصور در دو سطح و شامل تلقی با Bacillus lentus مرد به تلقین، به عامل فسفر در چهار سطح و شامل مصرف صفر، 25، 50 و 75 کیلوگرم در هکتار فسفر خالص با منشأ سوپر فسفات تریپل بود. نتایج نشان داد اثر آبیاری در صفات ارتفاع بوته، تعداد سنبله در مترمربع، تعداد دانه در سنبله، تعداد دانه در سنبلچه ، عملکرد دانه، در صد پروتئین، در صد فسفر و عملکرد پروتئین در سطح یک در صد معنی دار بود. مثل فسفر نیز بر ارتفاع گیاه، تعداد سنبلچه در سنبله ، عملکرد دانه، در صد پروتئین، در صد فسفر، عملکرد پروتئین و عملکرد فسفر در سطح یک در صد معنی دار بود. اثر متقابل در مورد هیچ یک از صفات معنی دار نشد. حداکثر عملکرد دانه در تیمار پر پیچ با حل کننده فسفر و در سیمای مصرف 75 کیلوگرم در هکتار فسفر خالص به ترتیب و 5٬702 و 5٬960 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. با افزایش کمبود فسفر در صد پروتئین و فسفر آن افزایش یافته است. حداکثر در صد پروتئین و فسفر دانه مربوط به تیمار مصرف 75 کیلوگرم در هکتار فسفر به ترتیب 14/58 و 0/29 بیش از سایر تیمارها بود.

کلیدواژه ها

عملکرد دانه، سوپر فسفات تریپل ، درصد فسفر ، درصد پروتئین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.