استفاده از تکنیک های پردازش تصویر جهت شناسایی آفت های گیاهی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش مهندسی برق، مخابرات پزشکی و پژوهشهای نیاز محور با محوریت دستاوردهای نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ELECTRICA02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بختیاری آزاد

گروه کارشناسی ارشد مهندسی برق، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مهدی مزینانی

گروه مهندسی برق- الکترونیک، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران- ارائه دهنده

راحیل حسینی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه بخش عمده ای از محصولات کشاورزی بر اثر خسارات وارده توسط آفات مختلف در چرخه تولید تا مصرف از بین می روند و کاهش ضایعات ناشی از آفات را می توان به نوعی به افزایش میزان برداشت در واحد سطح تلقی نمود. در ایران میزان خسارت آفات و بیماری های گیاهی به طور متوسط 32 درصد می باشد و این میزان برای کشورهای آسیایی 36/36 درصد و برای تمام جهان 32/8 درصد است. به عبارت دیگر سالانه مبلغی در حدود 68/5 میلیارد ریان زیان آفات و عوامل بیماری زای گیاهی را تحمل می کنیم و این مقدار معادل غذای سالانه 8-7 میلیون نفر از مردم کشور ما است. مبارزه با آفات قبل از خسارت یکی از علل کاهش ضایعات و افزایش میزان برداشت محصول است. مبارزه با آفات به دو روش سنتی و نوین صورت می گیرد. در روش های سنتی مثل کنترل بیولوژیک و تله چسبان و سایر روش ها شناسایی سریع آفات امکان ندارد و همچنین به علت از بین بردن حشرات مفید مثل زنبور عسل و همچنین کارایی پایین و مقاوم شدن حشرات در برابر روش های سنتی لازم است از روش های نوین برای مبارزه با آفات استفاده کرد. روش های نوین مبتنی بر بینایی ماشین و پردازش تصویر دیجیتال می باشد که باعث کم شدن خطای انسانی و شناسایی زود هنگام آفات می شود. آفت مورد مطالعه در این مقاله پشه سفید است که خسارت های زیادی را به انواع محصولات کشاورزی می زند. در این مقاله چهار روش مبتنی بر پردازش تصویر دیجیتال مورد بررسی قرار گرفته است. روش شناسایی سریع- روش نول- روش دایوین و روش پواسون که همگی سعی در بهبود شناسایی سریع پشه سفید دارند.

کلیدواژه ها

شناسایی آفت پشه سفید، پردازش تصویر، روش پواسون، روش نول، روش دایوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.