برنامه ریزی حمل ونقل شهر تهران با استفاده از داده کاوی تراکنش های کارت بلیت الکترونیک (مطالعه موردی خط تندرو اتوبوسرانی یک )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مهندسی کامپیوتر و فن آوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITCONF03_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سانیانی

معاون پرداختهای نوین، سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران

امیر پروانه پور

رییس اداره پرداخت خرد، سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران

سید محمد ایوب زاده

کارشناس مهندسی IT سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران

آوا اسدی

کارشناس ارشد مهندسی IT سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران

چکیده

یکی از چالش های اصلی کلانشهرها اراهه خدمات و مدیریت حمل ونقل عمومی است که کلانشهر تهران نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد در سالهای اخیر روند ثبت و جمع آوری اطلاعات این جابه جایی ها در سطح شهر فرصت مناسبی را برای مطالعه الگوی سفر شهروندان فراهم آورده است. این مهم در راستای جایگزینی پول نقد و بلیت های کاغذی با کارت بلیت الکترونیک به عنوان روش پرداخت هزینه های سفر احصا شده و به مدت پنج سال اطلاعات دقیقی از جابجایی مسافران برای مدیریت شهری فراهم نموده است. هدف از این پژوهش، بررسی الگوی سفرهای داخلی شهروندان در سطح شهر تهران (بطور خاص اتوبوس رانی خط تندروی یک ، با بیشترین حجم جابجایی، از شرقی ترین به غربی ترین پایانه با مساحت 18/7 کیلومتر و 25 ایستگاه و متوسط جابجایی 200 هزار نفر در روز) و ارائه پیشنهادها در راستای مدیریت و کنترل حجم این سفرها در زمانهای مشخصی از روز است. در این راستا از روش های داده کاوی ( خوشه بندی) روی داده های جمع آوری شده از تراکنش های صورت گرفته کارت بلیت الکترونیک استفاده شده است. در پایان، خوشه های حاصل شده روی داده های مورد نظر به تفکیک ماه و از نظر تراکم مورد بررسی قرار گرفته و برای خوشه های شاخص به تناسب تراکم مسافر راهکارهای مدیریتی پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

داده کاوی، کارت بلیت الکترونیک، خط تندرو اتوبوس، مدیریت حمل و نقل عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.