بررسی نقش اقتصاد مقاومتی و راهبردهای مناسب حمایت از تولید ملی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی حسابداری، مدیریت مالی و سرمایه گذاری
  • کد COI اختصاصی: CAFM04_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا حسینی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، استان گلستان، شهرستان علی آباد، دانشگاه آزاد اسلامی

نفیسه ورکیانی پور

دانشجوی دکتری کارآفرینی توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول

چکیده

در این مقاله نظریات متداول توسعه و نیز رویکردهای متفاوت صنعتی شدن بررسی شده و با تحلیل شرایط تحریم در اقتصاد ایران،نقش تحریم ها در فرآیند توسعه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به ناموفق بودن الگوهای توسعه پیشنهاد شده ازسوی بانک جهانی و IMF به کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، به بررسی تجارب الگوهای توسعه موفق شرق آسیا از جملهکره و ژاپن پرداخته شده است. از آنجا که این دو کشور با وجود ویرانههای حاصل از جنگ و فقدان منابع نفت و گاز به سطحبالایی از توسعه دست یافتند و در تحقق عدالت و همبستگی اجتماعی نسبت به الگوهای نئولیبرال موفقتر عمل نمودند، مطالعهتجارب آنها ارزشمندتر است. در اقتصاد مقاومتی نیز باید بتوان با چشمپوشی از درآمدهای حاصل از نفت و گاز و وجود تحریم،الگوی توسعه صنعتی بومی مبتنی بر پیشرفت توأم با عدالت تدوین نمود. همچنین در این مقاله راهبرد حمایت از تولید ملی درشرایط تحریمی مورد بررسی قرار گرفته که در این شرایط، تقویت همبستگی درونی، حداقل نمودن تنشهای اجتماعی، تحققعدالت اجتماعی و برابری، دخالت آگاهانه و با برنامه دولت، منع مبادله آزاد سرمایه، اقتصاد تولید محور، ایجاد دولت عاری ازفساد و هدایتگر بازار، جایگزینی واردات، تعاون به جای رقابت ناسالم درونی، استراتژی حمایت عام از تمام صنایع به خصوصصنایع استراتژیک و نیز کشاورزی به جای پیروی از مزیت نسبی و حذف تعرفه های مدل ریکاردویی تجارت، گسترش تحقق وتوسعه، هدفگذاری صنعتی و کنترل اعتبارات از سوی دولت به عنوان پیشنهاد ارائه شده است. روش تحقیق مقاله کتابخانهای بودهو از طریق تحلیل محتوا و استقرار به بررسی مسأله می پردازد.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، تحریم، الگوی توسعه شرق آسیا، حمایت از تولید ملی، نقش دولت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.