بررسی اثرات اجتماعی فرهنگی توریسم از دیدگاه جامعه محلی مطالعه موردی: روستای سید حسین شهرستان کازرون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی نوین
  • کد COI اختصاصی: BGCONF01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

روح اله باضره

مدرس مدعو دانشگاه پیام نور

چکیده

توریسم صنعتی است در خدمت توریستها. از جمله انواع توریسم، توریسم روستایی می باشد که شامل فعالیت های متنوعی است که گردشگران در نواحی روستایی انجام می دهند. گردشگری روستایی اثرات مثبت و منفی متنوعی را در محیط های روستایی برجای می گذارد. بر این اساس پژوهش حاضر سعی بر آن دارد تا اثرات اجتماعی فرهنگی ناشی از فعالیتهای - گردشگری را در محدوده روستای سید حسین از توابع شهرستان کازرون مورد بررسی قرار دهد. روش تحقیق در پژوهش حاضر، توصیفی و تحلیلی بوده؛ داده های مورد نیاز از طریق بررسی های اسنادی و مطالعات میدانی بدست آمده است. جامعه آماری، خانوارهای ساکن در روستای سید حسین را شامل شده؛ جامعه نمونه نیز 10 درصد از خانوارهای مذکور را در برمی گیرد که بهصورت تصادفی انتخاب شده اند. نتایج بررسی های صورت گرفته گویای آن است که فعالیتهای گردشگری، اثرات مثبت محدودی را در محدوده مورد مطالعه به دنبال داشته است. رواج شیوه های زندگی لوکس و تجملی، افزایش تکدی گری و عدم خویشتن باوری در جامعه محلی و کاهش حس تعلق خاطر و دلبستگی به محیط روستا خصوصا در میان جوانان به عنوان برخی از عمده ترین اثرات منفی اجتماعی فرهنگی گردشگری در این محدوده مطرح می باشند. در عین حال آشنایی با ارزش های اجتماعی فرهنگی جوامع میهمان و نیز ارتقاء سطح آگاهی عمومی در جامعه محلی در پی ارتباط با گردشگران نیز به عنوان برخی از اثرات مثبت و محدود گردشگری خودنمایی می کند. محدودیت اثرات مثبت اجتماعی فرهنگی در روستای سید حسین را می توان در عدم آشنایی - جامعه محلی با پدیده توریسم و جنبه های مختلف آن و نیز عدم شناخت کافی جامعه محلی و گردشگران از فرهنگ و ارزشهای متقابل یکدیگر جستجو کرد

کلیدواژه ها

جامعه محلی، توریسم، توریسم روستایی، روستای سید حسین شهرستان کازرون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.