بررسی میزان کوئرستین موجود در برگ شش جمعیت گیاه سدر (Ziziphus spina-christi) به روش HPLC

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF03_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا بقازاده دریایی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی دانشگاه هرمزگان

غلامرضا شریفی سیرچی

دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

داوود صمصام پور

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

چکیده

با وجود عوارض سوء مصرف داورهای شیمیایی، تولید داورهای گیاهی مورد توجه قرار گرفته است. وجود مواد موثره درمانی یا سمیت پایین در ترکیبات گیاهی، اهمیت گیاهان دارویی را مشخص می نماید. فلانوییدها گروهی از متابولیت های ثانویه هستند که دارای خواص مهم دارویی می باشند. کوئرستین نوعی فلانوید است که در بسیاری از سبزیجات و میوه ها یافت می شوند و به عنوان مکمل غذایی مصرف می شود. برگ ومیوه گیاه سدر حاوی فلانویید و به ویژه کوئرستین می باشد، در این تحقیق به منظور بررسی میزان کوئرستین موجود در برگ گیاه سدر موجود در مناطق مختلف، نمونه های گیاهی از شش رویشگاه طبیعی آن ها در استان های جنوبی ایران جمع آوری شدند. عصاره متانولی آنها به روش ماسراسیون تهیه شد و میزان کوئرستین موجود در آن ها از نظر کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. در مطالعه انجام شده ازروش HPLC برای اندازه گیری میزان کوئرستین موجود در عصاره متانولی برگ گیاه سدر استفاده گردید. به منظورآنالیز داده ها و انجام تجزیه واریانس و مقایسه میانگین، از نرم افزار SAS استفاده شد. بین ژنوتیپ ها تفاوت معن یداری مشاهده شد. بیشترین مقدار کوئرستین در ژنوتیپ های جمع آوری شده از جهرم ( 3.66mg g-1) و کمترین مقدار در ژنوتیپ های قشم (1.39mg g-1) مشاهده شد.

کلیدواژه ها

گیاه سدر، عصاره اتانولی، ماسراسیون، فلانویید، کوئرستین، HPLC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.