تجزیه روابط ژنتیکی برخی ارقام مرکبات شمال ایران با استفاده از نشانگر مولکولی ISSR
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AFPICONF03_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 633
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی علوم گیاهی گرایش فیزیولوژیکی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه زیست شناسی، تنکابن،ایران
چکیده
دراین پژوهش تنوع ژنتیکی 29 رقم مرکبات شامل ارقام پرتقال، نارنگی، نارنج، پولمو و تیپ های طبیعی با استفاده از نشانگرهای ISSR بررسی شدند. از مجموع 97 باند امتیاز دهی شده برای نشانگر ISSR، تعداد 78 باند، معادل 80/22 درصد باندها چند شکل بودند. بیشترین و کمترین درصد چند شکلی به ترتیب آغاز گرهای ISSR-8 با 90% و ISSR-5 با 73% باند چند شکل نشان دادند. متوسط مقدار PIC در این آزمون 0/18 بود. بیشترین مقدار PIC را آغازگرهای ISSR-6 و ISSR-8 با 0/27 و کمترین میزان را آغازگر ISSR-1 با 0/12 نشان دادند. بررسی دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه ای به روش UPGMA با ضریب تشابه تطابق ساده، ارقام مورد بررسی را به پنج گروه اصلی طبقه بندی کرد. پولمو در بررسی ما در خوشه ای مجزا قرار داشت. نشانگر مولکولی ISSR، نارنگی انشو سوجی یاما و کلمانتین نولس را در دو گروه مجزا گروه بندی کردند. همه ژنوتیپ های سیاورز 1، سیاورز2، سیاورز3، سیاورز4، تیپ های طبیعی ناشناخته، پرتقال پارسون براون و واشنگتن ناول در بررسی انجام شده در یک گروه قرار داشتند که قرابت بالایی به همدیگر نشان دادند. نشانگر ملکولی استفاده شده می تواند اطلاعات مفیدی درباره سطح چند شکلی و تنوع مرکبات را فراهم کنند، که نشان دهنده کاربرد آن در شناسایی ژرم پلاسم مرکبات می باشد.کلیدواژه ها
مرکبات، نشانگر ISSR، تنوع ژنتیکی، گروه بندیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.