ریز کپسوله کردن باکتری ها : نگرشی بر فناوری ها مختلف و تأثیر آنها بر میزان اثرگذاری پروبیوتیک ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF03_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جواد مجاوری

دانشجوی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه خزر، محمودآباد، ایران

رضا فرهمند

عضو هیأت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

چکیده

محصولات حاوی پروبیوتیک سرشار از فواید سلامتی بخش است، با این وجود مشکل عمده و اصلی در مورد این محصولات قابلیت پایین زنده ماندن این میکروارگانیسم ها در محصول تولیدی و در دستگاه گوارش بدن انسان است، لذا فراهم آوردن محصولات پروبیوتیک ها را به نوعی بتوان حفاظت فیزیکی نمود یک راهکار کارآمد جهت حفاظت از این میکروارگانیسم ها و رساندن سالم آنها به روده انسان می باشد. به عقیده ما، ریزکپسوله کردن یکی از کارآمدترین روش ها است و باید به شکل خاص مورد بررسی قرار گیرد. با این وجود هنوز هم چالش های بسیاری در مورد این تکنیک وجود دارد که باید بر آنها فائق آمد. این بررسی عمدتاً بر پایه مواد و نتایج بدست آمده براساس استفاده از پروبیوتیک ریز کپسوله شده در ماریش های مواد غذایی و پاتولوژی های مختلف در مدل های حیوانی می باشد.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک ها، ریزکپسوله کردن، مواد غذایی، آسیب شناسی، حفاظت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.