اثر پرایمینگ اسید سالیسیلیک برجوانه زنی چهار رقم گندم در شرایط تنش شوری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AFPICONF03_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 793
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد ، تهران، ایران
چکیده
گندم مهمترین غله زراعی و غذای عمده مردم بسیاری از کشورهای جهان است. وجود محدودیت هایی چون pH و EC بالا و همچنین کمبود مواد آلی که موجب عدم جذب مناسب مواد غذایی از طریق ریشه، بخصوص در اراضی با املاح زیاد می گردد. دراین تحقیق به منظور ارزیابی اثرات پرایمینگ با اسید یالیسیلیک در سه سطح ( شاهد، 0/5 و 1 میلی مولار ) بر مؤلفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه بذر چهار رقم گندم ( کریم، مروارید، گنبد و 20-87-N) تحت شرایط چهار سطح شوری 0 شاهد، 4، 8، 12 دسی زیمنس بر متر ) در بخش تحقیقات ثبت و گواهی بذر مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، گرگان طی سال 94-93 اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد بین ارقام گندم در همه صفات مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود دارد. در بین ارقام تحت آزمایش تا سطح شوری 8 دسی زیمنس بر متر رقم 20-87-N از بیشترین میزان جوانه زنی و ارقام گنبد، مروارید و کریم در مراتب بعدی قرار دارند، اما درسطح شوری 12 دسی زیمنس بر متر بالاترین میانگین متعلق به رقم گنبد و ارقام مروارید و کریم در مرتبه دوم و سوم قرار دارند و رقم 20-87-N نسبت به شوری حساسیت بیشتری نشان داده است. بررسی میانگین اثرات متقابل رقم در پرایم ناشن داد که اسید سالیسیلیک 0/5 میلی مولار بیشترین تدثیر در افزایش میانگین درصد جوانه زنی کلیه ارقام داشت.کلیدواژه ها
پرایمینگ، شوری، ارقام گندم، اسید سالیسلیک و جوانه زنیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.