اثر ضدقارچی عصاره های آبی و اتانولی چریش و آویشن بر قارچ های پنی سیلیوم و ریزوپوس در شرایط آزمایشگاه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF03_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه توکلی

دانش آموخته کارشناسی مدیریت تلفیقی آفات مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی هرمزگان

علی شهریاری

مدرس مرکز آموزش علمی کاربردی جها کشاورزی هرمزگان

مهرداد علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه تبریز

چکیده

عصاره های گیاهی دارای ترکیباتی با خواص زیستی متفاوت، از جمله خواص ضد میکروبی می باشند. با هدف کاهش استفاده از سموم شیمیایی علیه بیمارگرهای عامل پوسیدگی های پس از برداشت پرتقال و توت فرنگی، تأثیر غلظت های مختلف 500، 1000، 1500 و 2000 قسمت در میلیون عصاره های اتانولی و آبی برگ گیاه چریش و آویشن علیه پنی سیلیوم و ریزوپوس در مقایسه با قارچ کش رورال تی اس در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 50 تمیار و چهار تکرار طراحی و اجرا گردید. نتایج نشان داد که عصاره های برگ چریش و آویشن به ترتیب با 44 و 48% بیشترین بازدارندگی رشدی را بر پنی سیلیوم داشته ولی اثر بازدارندگی کمی بر ریزوپوس داشتند. بنابراین تحقیق حاضر اثر مهارکنندگی و حفاظت کنندگی عصاره های آبی و اتانولی برگ آویشن و چریش در رشد و آلوده کردن قارچ های پنی سلیوم و ریزپوس در محیط آزمایشگاه را بیان می کند. بر همین اساس، این پژوهش نشان می دهد که عصاره های برگ چریش وآویشن را به عنوان ماده ارزان قیمت طبیعی بالقوه و امن برای مهار بیماری های پس از برداشت مرکبات به ویژه بیماری های ناشی ار قارچ پنی سیلیوم می توان توصیه نمود.

کلیدواژه ها

عصاره های گیاهی، ضد میکروبی، چریش، آویشن، پنی سیلیوم، ریزوپوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.