مقایسه اثر سموم آوانت و کنسالت بر لارو بر گخوار پنبه littoralis Spodoptera روی نشای بادمجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF03_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه راه خفته

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، هرمزگان، بندرعباس

ملیحه صادقی بهمنی

کارشناس واحد استانی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال هرمزگان، هرمزگان، بندرعباس

چکیده

لارو برگخوار با نام علمی Spodoptera littoralis یکی از آفات مهم گیاهان زراعی مناطق گرمسیری می باشد. Solanum melongena از جمله صیفی جاتی است که با سطح زیر کشت 11055 هکتار و تولید 303991 تن در استان هرمزگان به طور وسیع کشت می شود و هر ساله در مرحله ی گیاهچه مورد حمله ی این آفات قرار می گیرد. در این تحقیق اثر حشره کش آوانت از جمله سموم عصبی و کنسالت از گروه ترکیبات تنظیم کننده ی رشد روی لارو شب پره ی برگخوار پنبه مورد بررسی قرار گرفت و پایداری میزان اثر این ترکیبات در شرایط مزراعه ای مقایسه گردید. از طرح بلوک کامل تصادفی با سه تیمار و سه تکرار در یک مزرعه بادمجان استفاده شد. مبنای تأثیرگذاری در این تحقیق میانگین تعداد لارو زنده ی باقی مانده در هر تیمار پس از انجام آزمایش لحاظ شد، که به این ترتیب تیمارهای دارای لارو زنده بیشتر، دارای اثر کمتر و تیمارهای دارای لارو زنده کمتر دارای بیشترین اثر بوده است. بیشترین اثر ضربه ای در روز اول مربوط به حشره کش آوانت با میانگین 0/69±5/00 لارو زنده در هر واحد آزمایشی بوده که با حشره کش کنسالت ( با میانگین 0/98±8/00 لارو زنده ) اختلاف معنی دار نشان می دهد. بیشترین پایداری اثر نیز در روز 7 پس از تیمار مربوط به آوانت با میانگین 0/81± 2/33 لارو زنده بوده که با کنسالت با 1/15 ± 4/66 بدون اختلاف معنی دار در یک گروه قرار گرفتند. با توجه به تأثیرگذاری متفاوت دو حشره کش مورد مطالعه روی این آفت، امکان برنامه ریزی و مدیریت کنترل جمعیت آفت در شرایط متفاوت تراکم جمعیت آفت برنامه ریزی نمود. به این ترتیب با توجه به ضرورت کنترل ضربه ای و یا کنترل شیمیایی با پایداری بیشتر، می توان از تلفیق کاربرد دو حشره کش نتیجه ی مطلوب گرفت.

کلیدواژه ها

برگخوار پنبه، نشای بادمجان، والانت، کنسالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.