بررسی اثر نامنظمی ارتفاعی سختی در پاسخ لرزه ای سازه ها
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: همایش ملی مقاوم سازی ایران
- کد COI اختصاصی: IRNC01_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2353
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه ارومیه
استادیار گروه عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ارومیه
چکیده
وجود نامنظمی ارتفاعی به دلیل توزیع غیر یکنواخت خواص هندسی، فیزیکی ومقاومتی در ارتفاع ساختمان می تواند منجر به تمرکز ناخواسته تغییر شکلهای غیر خطی حین وقوع زلزله شده و انهدام موضعی یا کلی را در پی داشته باشد. از این رو تعیین معیارهای تشخیص انواع نامنظمی و اثر آن در میزان تغییر شکلهای غیر خطی حین وقوع زلزله شده و انهدام موضعی یا کلی را پی داشته باشد. از این رو تعیین معیارهای تشخیص انواع نامنظمی و اثر آن در میزان تغییر شکلهای خطی و غیر خطی و توزیع نیروی برشی در سازه از اهمیت خاصی برخوردار است. این مطالعه درصدد بررسی اثر موقعیت ارتفاعی قرارگیری نامنظمی از نوع سختی در رفتار سازه حین زلزله است. در این راستا با بررسی پاسخهای خطی و غیر خطی این سازه ها، کفایت و دقت معیارهای ارائه شده در آیین نامه های لرزه ای در زمینه نامنظمی ارتفاعی سختی مورد ارزیابی قرار می گیرد. بدین منظور سازه هایی باموقعیتهای مختلف نامنظمی سختی در ارتفاع با استفاده از نرم افزار المان محدود OpenSEES مدل شده و رفتار انها تحت آنالیزهای استاتیکی و دینامیکی خطی و غیر خطی بررسی می شوند. مقایسه نتایج آنالیزهای استاتیکی و دینامیکی و بررسی حساسیت این سازه ها به موقعیت ارتفاعی قرارگیری نامنظمی سختی، نشان می دهد که معیارهای ارائه شده توسط آیین نامه ها در خصوص تشخیص نامنظمی سختی تا حد زیادی کلی و سختگیرانه بوده و حساسیت سازه ها به موقعیت ارتفاعی نامنظمی بستگی دارد.کلیدواژه ها
نامنظمی سختی، تمرکز تغییر شکلهای غیر خطی، موقعیت ارتفاعیمقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.