مقایسه عملکرد شبکه عصبی مصنوعی و روش ریاضی در خصوص پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی حسابداری ،اقتصاد و بانکداری
  • کد COI اختصاصی: CAEI01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان غلامی

گروه حسابداری،واحد سراب، دانشگاه آزاد اسلامی، سراب، ایران

هاتف حاضری

گروه اقتصاد و مدیریت، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران، (مسئول مکاتبات)

چکیده

در مطالعه حاضر به مقایسه عملکرد شبکه عصبی مصنوعی و روش ریاضی در خصوص پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی پرداخته شده است. روش تحقیق مورد استفاده در این مطالعه از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت از نوع توصیفی-پس رویدادی می باشد. در این پژوهش اطلاعات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1386 الی 1392، با استفاده از شبکه پروسپترون چند لایه برای شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چند متغیرهو تحلیل داده های پانل دیتا، برای روش ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه نشان داد که هر دو روش شبکه عصبی مصنوعی (R2: 0/92 و MSE:3/99 ) و روش رگرسیون (R2:0/94 و MSE:3/06) توانایی بالایی در پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی را دارا هستند اما روش رگرسیون برتری نسبی، نسبت به روش شبکه عصبی مصنوعی در خصوص پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی دارد.

کلیدواژه ها

شبکه عصبی مصنوعی، روش ریاضی، پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.