بررسی مقایسه ای بلوک های ایرکریت و آجر رسی در مقاوم سازی ساختمان ها

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: همایش ملی مقاوم سازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRNC01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس درب هنزی

گروه مهندسی عمران - دانشگاه ولی عصر رفسنجان

رسول معمارزاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران - دانشگاه ولی عصر رفسنجان

مهدی یزدان پناه

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران - دانشگاه ولی عصر رفسنجان

چکیده

ایران از جمله کشورهای زلزله خیز جهان به شمار می رود و سالیانه زلزله های زیادی در کشور ما رخ میدهد که باعث تلفات زیاد مالی و جانی می گردد. بنا به مطالعات انجام شده آن دسته از ساختمانهایی که از مصالح ضعیف و شکننده ای مانند آجر ساخته شده اند در هنگام وقوع زلزله جزء خطرناک ترین ساختمان ها می باشند.در حال حاضر ساختمان های بسیاری از این دست در کشور موجود هستند که به اقدامات لازم برای مقاوم سازی نیاز دارند و ضروریست که پیش از بروز هر گونه خسارت و آسیی تمهیدات لازم برای جلوگیری از آن پیش بینی گردد. در برخی موارد تخریب ونوسازی ساختمان به بهسازی آن ترجیح داده میشود، اما در موارد دیگر با توجه به نوع کاربری ساختمان مقاوم سازی تنها راه موجود می باشد. روش های مختلفی برای مقاوم سازی ساختمان ها موجود می باشد که در این میان استفاده از مصالح مدرن مانند بلوک های ایرکریت به ویژه برای ساختمان های مصالح بنایی، راهکار خوبی می باشد . بلوک های ایرکریت قابلیت های بسیار خوبی مانند بالا بودن مقاومت فشاری، پایین بودن میزان اتلاف انرژی و در عین حال سبک بودن را دارا می باشند. از جمله کاربردهای این بلوک ها در ساختمان سازی می توان به استفاده از آن به عنوان دیوار بار بر خارجی و داخلی، در پی سازی ساختمان و ... اشاره کرد. در این مقاله بعضی از خواص کاربردی مطلوب این بلوک ها و کاربردهای آن در ساختمان ها ذکر و با مصالح سنتی از قبیل آجر ریس مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی ، مصالح سنتی ، بلوک ایرکریت ، وزن کم ، مقاومت فشاری ، صرفه جویی در هزینه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.