مروری بر اثرات جینسنگ در بهبود وضعیت گلیسمی و سایر پارامترهای مرتبط با دیابت نوع دو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دو فصلنامه تعالی بالینی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCE-4-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد حسینی

مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، گروه علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

اکرم آهنگرپور

پژوهشکده سلامت، مرکز تحقیقات دیابت، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

متین قنواتی

گروه علوم تغذیه، واحد بین الملل اروند، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

محمد آریا

نویسنده مسئول: اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گروه علوم تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماریهای متابولیک

چکیده

مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس باعث بروز عوارضی همچون بیماری های قلبی عروقی و کلیویمی شود. مطالعات نشان داده اند که جینسنگ از طریق بهبود حساسیت به انسولین و کاهش فشارخون، التهاب، استرساکسیداتیو، دیس لیپیدمی و چاقی میتواند در کنترل هایپرگلیسمی و پیشگیری از ابتلا به عوارض بیماری دیابت موثر باشد.هدف مطالعه حاضر، مروری بر مطالعات انجام گرفته در زمینه اثر جینسنگ بر بهبود وضعیت گلیسمی و پارامترهای مرتبطبا آن است. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی Pubmed, Scopus, Science direct و پایگاه های اطلاعاتی فارسی SID, Magiran و با استفاده از کلیدواژه های Dyslipidemia, Type 2 diabetes ،Obesity ،Ginseng، Inflammation صورت گرفت. در این مطالعه مقالات انتشار یافته بین سالهای 2014-1995 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج مرور مطالعات نشان داد جینسنگ و جینسنوزیدها(ترکیبات فعال جینسنگ) می توانند باعث کاهش هایپرگلیسمی، فشارخون، التهاب، استرس اکسیداتیو، دیس لیپیدمی و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شود. گرچه برخی مطالعات از این اثرات جینسنگ حمایت نکردند. وجود ترکیبات متفاوت در بین انواع جینسنگ (آسیایی، آمریکایی و ...) یکی ازعوامل وجود نتایج متناقض در بین مطالعات می باشد. با توجه به مطالعات اندک و متناقض مطالعات بیشتر در این زمینهتوصیه می گردد.

کلیدواژه ها

التهاب، جینسنگ، چاقی، دیابت نوع دو، دیس لیپیدمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.