عفونت های مجاری تنفسی تحتانی منجمله پنومونی مروری بر چگونگی برخورد بالینی، تشخیص و درمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دو فصلنامه تعالی بالینی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCE-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجعفر صفار

گروه اطفال، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

چکیده

عفونت های حاد مجاری تنفسی تحتانی منجمله پنومونی شایع ترین دلیل مرگ کودکان در جهان می باشد. سالیانه حدود 2میلیون کودک کمتر از 5 سال از پنومونی می میرند. براساس تخمین سازمان بهداشت جهانی در سال 2008 حدود 155 میلیون موردپنومونی در کودکان عارض شده که بیش از 95 درصد آنان در کشورهای درحال توسعه بوده است. برای پیشگیری و یا کاستن ازمرگ و میر و بار بیماری، تشخیص صحیح و بهنگام بیماری و برقراری رژیم درمانی تجربی مناسب اهمیت زیادی دارد. همچنین،عفونت های حاد تنفسی به عنوان شایع ترین عفونت های دوران کودکی، عمده ترین دلیل تجویز آنتی بیوتیک به بیماران بوده کهدر اکثر موارد نامناسب و نابجا بوده و نقش مهمی در ایجاد مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها دارند. برخورد بالینی هدایتشده توام با بکارگیری مناسب و درست امکانات جنبی پزشکی در بیمارستان و یا در مطب کمک شایانی در تشخیص صحیحبیماران مبتلا به پنومونی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها و کاستن از عوارض بیماری خواهد داشت. هدف از مقاله حاضر مروریکوتاه بر برنامه ها و روش های تشخیصی - درمانی موجود برای کشورهای فقیر و کشورهای توسعه یافته و انتخاب مناسب ترینروش برای تشخیص و درمان پنومونی در کودکان در منطقه و احتمالا کشور می باشد.

کلیدواژه ها

پنومونی، عفونت تنفسی تحتانی، کشورهای فقیر، کشورهای در حال توسعه، کشورهای صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.