ارزیابی مفاهیم توسعه پایدار شهرستان بوکان در چهار قلمرو کالبدی، اقتصادی واجتماعی وگردشگری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین جهانگیر

استادیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

هیمن عبداله پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طبیعت، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

چکیده

شناخت هرچه بیشتر ابعاد گوناگون تاریخی، جغرافیایی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی شهرستان بوکان می تواند در سطوح مختلف ملی و داخلی مفید بوده، دید وسیعتری به مردم بومی نسبت به شهر خودشان بخشیده و به مدیران و برنامه ریزانشهری کمک میکند تا به پتانسیلها و کمبودهای آن اشراف بیشتری داشته باشند و با در نظر گرفتن این جوانب موجبات توسعه پایدار شهرستان بوکان را از نقطه نظرات مختلف فراهم آورند. به این منظور در مقاله حاضر با استفاده از تشکیل ماتریسSWOTنقاط قوت و ضعف، مزایا و معایب بالفعل شناسایی و به منظور تقویت یا برطرف نمودن آنها در مطالعات اقدامات لازم ارائه شده است. فرصتها و تهدیدها نیز موارد بالقوهای هستند که در صورت ادامه روند کنونی در مسیر مورد نظر به صورت قوت یا ضعف متبلور خواهند شد و لذا لازم است قبل از تبلور کنترل نشده، شکوفا یا مهار شوند. در این میانتوجه به صنعت گردشگری از ملزومات حرکت به سوی توسعه است. بررسی فرصتها و تهدیدهای موضوع این مقاله در اصل شامل این نکته میباشد، که آیا مدیریت گردشگری میتواند فرصتها را جذب و از تهدیدها دوری کند و یا اینکه تهدیدهای موجود را به فرصتی برای توسعه تبدیل نماید و شناخت نقاط قوت و ضعف بیشتر به ارزیابی این نکته می پردازد که یک مدیریت گردشگری چگونه به اجرای فعالیتهای درونی خود در جهت توسعه میپردازد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، مطالعات گردشگری، روشSWOT ، بافت شهری، شهرستان بوکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.