بررسی تغییرات ژنتیکی حاصل از پرتوتابی لیزر بر روی گرده پسته
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF02_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 656
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
دانشیار گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
استادیار گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
استادیار گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولی عصر رفسنجان
چکیده
استفادههای موفقیت آمیزی از گرده پرتودیده برای تحریک سیتولوژی و تنوع مورفولوژیکی در بسیاری از نهاندانگان شده است اما به ندرتبروی گونههای چوبی بویژه پسته تحقیقاتی انجام شده است بنابراین این پژوهش به منظور بررسی تغییرات ژنتیکی حاصل از پرتوتابی لیزر برروی گرده پسته انجام شد. گردههای جمعآوری شده از درخت نر به دو قسمت تقسیم شد و یک قسمت از آن به مدت 5 دقیقه در پطری تحتپرتوتابی لیزر UV قرار گرفت، سه درخت ماده اکبری، کله قوچی و اوحدی توسط گردههای پرتودیده گرده افشانی مصنوعی شدند و بذور حاصلدر گلدانهای جداگانهای کشت گردید، استخراج DNA نمونههای برگی و گرده با استفاده از روش CTAB بر اساس مورگان صورت گرفت، بامخلوط کردن مقدار مساوی از هر کدام بالک DNA از هر تلاقی تهیه شد. آغازگر مورد استفاده در کل ژنوتیپها، 240 باند را در 108 مکانتولید کردند، تجزیه خوشهای دامنه تشابه ژنتیکی 3 بالک و دو دانه گرده پرتوتابی شده و پرتوتابی نشده پسته را از0/78 تا 0/43 نشان داد که حاصل تغییرات ژنتیکی بر اثر پرتوتابی و همچنین تنوع بین پایههای مادری است. گروهبندی جاگانه گرده پرتو دیده و پرتو ندیده در دو گروهمجزا نشان داد که لیزر موجب تغییرات در DNA دانه گرده شده است.کلیدواژه ها
اشعه UV ، بالک، پرتوتابی، لیزرمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.