بررسی پتانسیل اندام های هوائی صنوبر برای جذب مس از خاک های آلوده
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF02_121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 662
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد ابهر
استادگروه خاکشناسی، دانشگاه زنجان
چکیده
با توسعه فعالیت های انسانی و آلوده شدن خاکها به وسیله فلزات سنگین، ساختار خاک برای رشد و توسعه گیاهان مسموم و خطرناکمیشود و تنوع زیستی خاک نیز بهم می خورد .در واقع فلزات سنگین یکی از مهمترین و شناخته شده ترین آلاینده ها هستند، که ورود آنبه محیط زیست سبب بروز صدمات و بیماری های مختلفی می شوند. بنابراین مطالعه و تحقیق و ارائه راهکارهای علمی به منظور دست یابیبه ساده ترین وکم هزینه ترین راههای پاکسازی محیط زیست من جمله خاکهای آلوده به انواع آلاینده ها یکی از راههای نجات زمین بهعنوان تنها بستر قابل زیست بشر می باشد امروزه استفاده از تکنولوژی گیاه پالایی به عنوان یکی از روشهای ساده و در عین حال کم هزینهدر دنیا در حال رواج می باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که بین افزایش سطح فلز مس خاک و میزان جذب آنها توسط اندام های هوائی گیاه صنوبر یک رابطه مستقیموجود دارد بطوریکه افزایش سطح این فلز منجر به جذب بیشتر توسط اندام های هوائی گیاه می شود. همچنین با افزایش غلظت این فلز دربافتهای گیاهی میزان عملکرد کلی گیاه کاهش یافت. از طرفی مشخص گردید که فلزات سنگین بیشتر در ریشه گیاه تجمع می یابند تا درقسمت های هوایی. با توجه به نتایج بدست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که اندام های هوائی گیاه صنوبر پتانسیل لازم جهت انجامفرآیند گیاه پالایی محل های آلوده به فلزات سنگین را دارد.کلیدواژه ها
فلزات سنگین، مس، گیاه پالایی، صنوبرمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.