تربیت کارافرینی از منظر اسلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی راهکارهای توسعه و ترویج علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره و آموزش در ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه اسلمی

مربی، گروه علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، بررسی نظام معرفتی و نگرشی فرهنگ اسلامی پیرامون موضوع کارآفرینی و ارائهی راهکارهای تربیتی جهت گسترش این مهم در جامعه است. پژوهش حاضر با این پیشفرض که فلسفه و نظام اعتقادی یک جامعه است که حرکت به سمتکارآفرینی را موجب شده یا مانع میشود ، در تلاش است تا با روش تحلیلی استنتاجی و با استناد به منابع اسلامی به سؤالات – بنیادین زیر پاسخ دهد: جایگاه کارآفرینی و انسان کارآفرین در منظومهی اندیشهی اسلامی چگونه است؟ مکانیزم ها و راهکارهای تربیتی مطرحشده در فرهنگ اسلامی جهت ترویج روحیه کارآفرینی کداماند و آسیبهای مبتلا به کارآفرینی از دیدگاه فرهنگاسلامی چیست. نتایج حاصل از این پژوهش، گویای آن است که در جهانبینی اسلامی، آموزشهای کارآفرینانه الف( با مهارتآموزی صرف فاصله دارد؛ ب(مستلزم فراهم آوردن نگرشی تام و تمام نسبت به اهمیت کار و کارآفرینی است. ج( مستلزم ایجاد پایههای معرفتی و نگرشی مناسب است و به همین سبب، در فرهنگ اسلامی، با معرفی انسان عامل و ایجاد نگرش ارادهی معطوف به کار، به مقولهی کار و کارآفرینی به عنوان یک فرصت و یک غایت مطلوب نگریسته شده و با ذکر ویژگیهای شخصیتی انسان کارآفرین پایههای معرفتی آموزشهای کارآفرینانه فراهم گردیده است و درعینحال با بهرهگیری از مکانیزم های تشویقی و نکوهشی و تبیین الگوهای عملی، زمینهی آموزشهای کارآفرینانه در عمل نیز میسر شده است

کلیدواژه ها

عاملیت انسان، ارادهی معطوف به کار، فرهنگ کارآفرینانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.