بررسی آزمایشگاهی تأثیر میدان الکتریکی بر ضریب انتقال حرارت هدایتی نانو سیال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نفت،گاز پتروشیمی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر حسن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحدامیدیه، گروه مهندسی شیمی

اسدالله ملک زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحدامیدیه، گروه مهندسی شیمی

چکیده

استفاده از سیالات به منظور انتقال حرارت از سال ها پیش مورد توجه بوده است. همچنین از سال ها پیش مشخص شده بودکه با اضافه نمودن ذرات جامد به صورت معلق به سیال پایه، انتقال حرارت افزایش خواهد یافت چرا که ضریب هدایت حرارتی این ذرات، صد ها مرتبه بیشتر از سیالات پایه می باشد. در نتیجه انتظار می رود با استفاده از این ذرات در سیال پایه، انتقال حرارت سیال افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشد. به خوبی مشخص است که فلزات در شکل جامد خود دارای هدایت حرارتی بسیار بالایی نسبت به سیالات هستند. به عنوان مثال هدایت حرارتی مس در دمای محیط حدود 077 برابرآب و 0777 برابر روغن موتور است. از طرفی هدایت حرارتی مواد فلزی نیز بسیار بیشتر از هدایت حرارتی مواد غیرفلزی است. به همین دلیل انتظار می رود که سیالات حاوی ذرات جامد معلق فلزی یا اکسید فلزی دارای هدایت حرارتی بیشتری نسبت به سیالات خالص باشند. در سال 3990 فار استفاده از نانو ذرات فلزی در داخل سیالات حامل انرژی نظیرآب و اتیلن گلایاول ایجاد و موضوع نانوسیال به عنوان موضوع جدید انتقال حرارت مطرح گردید. چوی از بخش تکنولوژی انرژی آزمایشگاه ملی آرگون آ»ریکا در سال 3991 اولین بار موضوع نانوسیال را به عنوان محیط جدید انتقال حرارت مطرح نمود

کلیدواژه ها

انتقال حرارت، هدایت حرارتی، نانو ذرات، نانو سیال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.