رطوبت ،دما واثر آن بر مقاومت سازند چاه نفت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نفت،گاز پتروشیمی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام اسعدی فارسانی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،واحد میمه،دانشگاه آزاد اسلامی،میمه،ایران

فرنوش احمدی بلوطکی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،واحد میمه،دانشگاه آزاد اسلامی،میمه،ایران

چکیده

ناپایداری چاه در زمان حفاری یکی ار اساسی ترین مسایلی است که صنعت نفت به طور متداول با آن مواجه است واین موضوع سالیانه هزینه بسیاری را به شرکت های نفتی تحمیل می کند . در اثر حفاری، تعادل موجود درساختار محیط اطراف چاه به هم ریخته و سبب ایجاد تمرکز تنش بر روی دیواره چاه میشود و در صورت تجاوز ازمقاومت سنگ سازنده میتواند باعث ایجاد شکست سنگ شود و در نتیجه مسائل ناپایداری دیواره چاه را به وجود آورد اگاهی از ارتباط بین الات تنش، فشارمنفذی ،وزن گل و مسیر چاه نقش به سزایی درکاهیش ریسک حفاری یک چاه خواهدداشت. در واقع فهم این ارتباط بااستفاده از مدل سازی ژئو مکانیکی که سعی در شناخت و کنترل رفتار توده سنگ در مواجهه باتنش های وارد برآن ،سیالتا منفذی، دما،رطوبت و غیره دارد، امکاان پذیرخواهد شد شناخت تآثیر حرارت برروی مکانیسم گسیختگی دیواره چاه های نفتی، ازاهمیت خاصی برخوردار است .باتوجه به هندسه چاه، تنش های موثر وارد بر دیواره چاه وفشار سیال حفاری، گسیختگی های به وجود آمده دردیواره چاه های نفتی را میتوان از نظر مکانیسم، به دوگروه اصلی برشی و کششی تقسیم نماییم .

کلیدواژه ها

پایداری چاه نفت ، تاثیر حرارت ورطوبت ، روش عددی ، udec

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.