بررسی عملکرد ذرات از پیش تشکیل شده ژل با اندازه میلیمتری بر تراوایی آب و نفت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نفت،گاز پتروشیمی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین مهاجری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

محسن وفایی سفتی

استاد مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

نسیبه حاجیلری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

اقدس حیدری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

تولید ناخواسته آب در کنار نفت در مخازن نفتی، به عنوان یکی از چالشهای عمده در مهندسی نفت، باعث تحمیل هزینههای بالا و مشکلاتی چون خوردگی تجهیزات، جداسازی آب، دفع آب جداسازی شده و دیگر موارد میشود. ازپرکاربردترین روشهای کنترل و کاهش تولید ناخواسته آب، استفاده از سامانه ذرات از پیش تشکیل شده ژل است. این روش به علت هزینههای اولیه پایینتر مورد توجه قرار گرفته است. به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد ذرات از پیش تشکیل شده ژل، برخی از نقاط ضعف ژلهای پلیمری درجا از قبیل عدم کنترل پذیری زمان بندش ژل و تغییر ماهیت ژلانت در اثرتماس با سیال و مواد معدنی چاههای نفت، برطرف میشود. این امر امکان نفوذ هر چه بیشتر این ذرات را در عمق چاه فراهم می کند. ذرات از پیش تشکیل شده ژل، دارای اندازه قابل تنظیم هستند. این ذرات ژل، توانایی ورود به برخی ازشکافها در مناطق کم تراواتر را دارند و میتوانند بدون هیچ تاثیر پذیری، با استفاده از آب تولیدی از چاهها تهیه بشوند. بازدهی عملیات استفاده از ذرات از پیش تشکیل شده ژل به چندین عامل از جمله غلظت مواد سازنده، میزان شوری آب چاه، اندازه ذرات، دمای محیط و ضخامت شیارها و شکافهای چاه، بستگی دارد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی عملکرد ذرات ژل ساخته شده از پلیمر پلی اکریل آمید-استات کروم III ، بر تراوایی آب و نفت در جریانهای شعاعی میپردازد. با هدف نزدیک تر شدن شرایط آزمایشگاهی به شرایط واقعی چاه، از سامانه دو بعدی چاه برای جریانهای شعاعی استفاده میشود.

کلیدواژه ها

ذرات از پیش تشکیل شده ژل، ازدیاد برداشت، تراوایی، تورم، جریانهای شعاعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.