بازآفرینی هویت بومی- اسلامی- ایرانی درساخت وسازهای منطقه آزاد انزلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی عمران، رهاوردهای جدید، توسعه اقتصادی، فرهنگی و مدیریت جهادی
  • کد COI اختصاصی: NECJ01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 705
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز فراستی

عضوهیئت علمی گروه معماری، واحد بندرانزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرانزلی، ایران

سیدمهدی امیرکیایی

عضوهیئت علمی گروه معماری، واحد بندرانزلی، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرانزلی، ایران

چکیده

منطقه ازاد انزلی درناحیه جنوبی دریای کاسپین ،کرانه ای باتاریخ وفرهنگی کهن است که ازدیربازدرجای جای ان ساخت وسازدرراستای تامین نیازهای مردمی با اقتباسی بی پیرایش ازجغرافیا، طبیعت ،محیط فرهنگی و اقلیم صورت گرفته است.باتوجه به اینکه صراحتا از اهداف ایجاد مناطق ازاد درقانون عمران وابادانی،رشد وتوسعه اقتصادی،جذب سرمایه های داخلی وخارجی، پیوند بااقتصادجهان وانتقالدانش و تکنولوژی....ذکرشده است، هرروز به جمعیت غیربومی ونااگاه ازشرایط خاص زیست محیطی این منطقه افزوده میشود. ماحصل کاراین عده که بعضا کمترین بهره ای از دانش و معیارهای بومی-اسلامی-ایرانی درمعماری نبرده اندتنها دامن زدن به روند ویرانی معماری، اضمحلال توسعه پایدارروستایی و شهری و مخدوش شدن کیفیت سیمای بصری است. در تحقیق پیش رو به دو جنبه طراحی در بافت روستایی و بافت منطقه تجاری پرداخته شده است و خصوصیات معماری بومی منطقه و معماری ایرانی و اسلامی به صورت کلی بررسی شده و پیشنهاداتی در خصوص شیوه طراحی در منطقه ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

هویت ،معماری بومی -اسلامی -ایرانی ،توسعه پایدار،منطقه آزاد انزلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.