پیامدهای زیست محیطی فوران چاه های نفت و گاز و راه های مقابله با آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC04_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید نیری

گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

بهزاد قبادی امامقلی

گروه منابع طبیعی، واحد زابل، دانشگاه زابل،زابل، ایران

ندا قبادی امامقلی

گروه شیمی، واحد بابلسر، دانشگاه بابلسر، بابلسر، ایران

چکیده

یکی از مهمترین و بزرگترین معضلات صنعت نفت و گاز، خطر فوران چاه نفت / گاز در هنگام حفاری این چاه ها می باشد. هنگامی که یک چاه فوران می کند علاوه بر خطرات جانی برای پرسنل حفاری، آلودگیهای زیست محیطی و ضرر و زیانهای مالی را هم در پی خواهد داشت. بنابراین برای پیشگیری از بروز این خسارات بهتر است از هر گونه فوران چاه ها جلوگیری شود زیرا هر چه از مدت زمان فوران یک چاه بگذرد به کنترل در آوردن آن مشکلتر بوده و باید هزینه بیشتری صرف این کار شود.در این مقاله به بررسی علل به وجود آمدن سیلان و فوران چاه ها پرداخته و بهترین راه برای پیشگیری از حادث شدن پدیده فوران و جلوگیری از سیلان و فوران چاه ها در هنگام حفاری و کاهش صدمات جانبی، مالی و تجهیزاتی را بیان کنیم

کلیدواژه ها

آلودگی زیست محیطی، فوران چاه نفت و گاز، خطرات فوران چاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.