استفاده از آجر شیلی به عنوان مصالح ساختمانی پایداردر ساختمان های شهری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS03_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان سبحانی

هیأت علمی موسسه آموزش عالی دانشپژوهان اصفهانکارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

شکیبا ذوالفقاری

هیأت علمی موسسه آموزش عالی دانشپژوهان اصفهانکارشناسی ارشد سازه، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

بیشک، مسکن از اساسیترین و ابتداییترین نیازهای بشر بهشمار میآید. به موازات پیشرفت تمدن بشری، شیوه رفع این نیاز نیزپیشرفتهایی داشته است و امروزه حل معضل مسکن تنها با استفاده از روشهای فنی و پیشرفته و برنامهریزی صحیح امکانپذیر است.به طور کلی، برای ایجاد ساختمانهای موجود در یک شهر چند عامل اساسی نقش دارد که عبارتند از: مصالح ساختمانی، معماری،منابع مالی و نیروی انسانی. افزایش کیفیت مصالح ساختمانی یکی از رموز توسعه پایدار کشور است که باعث دوام بیشتر سازه واستفاده بهینه از منابع کشور میشود. یکی از مصالح پر کاربرد در صنعت ساختمان، آجر است. از آنجا که کارخانههای آجرسازیزیادی در سراسر کشور ایران وجود دارد، کیفیت آجرهای تولید شده اهمیت به سزایی پیدا میکند. اساسیترین عامل در کیفیت یکمحصول ماده اولیه است. از دیرباز تا کنون خاک رس به عنوان مهمترین ماده اولیه برای تولید آجر شناخته شده است، اما از آنجا کهخاک رس مناسب همه جا یافت نمیشود، آجرهای تولید شده با خاک رس معمولاً دارای کیفیت پایینی هستند و حتی در برخی ازویژگیها مانند درصد جذب آب، مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی آجر نمیباشد. لذا برای تولید آجر به جای خاک رس ازمواد دیگری نیز استفاده میشود، که از آن جمله میتوان به شیل اشاره کرد. مطالعات نشان میدهد آجرهای شیلی در مقایسه باآجرهای رسی دارای مقاومت فشاری، دوام و پایداری بیشتر، درصد جذب آب کمتر، تحمل تعداد سیکل یخزدگی بیشتر و نیزمقاومت حرارتی و دفع رطوبت بالاتر میباشند. از این رو آجر شیلی میتواند به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پایدار در صنعتساختمان مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آجر شیلی، آجر رسی، خصوصیات ژئومکانیکی، ویژگیهای آجر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.