در دهه های اخیر به سبب افزایش استفاده از وسایل نقلیه موتوری و روند صعودی افزایش جمعیت، مسئله حمل و نقل و ترافیک درشهرها به یکی از مهمترین چالش های شهرنشینی معاصر بدل گشته است. در کلان شهرهای دنیا و به خصوص در جهان سوم، مشکلاتترافیکی، با زندگی افراد در آمیخته و عواقب سویی همچون سلب آسایش از شهروندان، به هدر رفتن منابع ملی و ایجاد انواع آلودگیها را در پی دارد. توجه توسعه پایدار و به ویژه مدیریت توسعه پایدار حمل ونقل شهری، به کاهش اثرات زیست محیطی، افزایشبازدهی سیستم حمل و نقل و بهبود وضعیت زندگی اجتماعی شهروندان معطوف است و هدف آن به حداقل رساندن مشکلاتدسترسی و افزایش کارآیی و جابه جایی افراد، ک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS03_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید نظام حسین نژاد

دانشجوی ارشد معماریدانشگاه سوره تهران

اصغر قلی پور

دانشجوی ارشد معماریدانشگاه علوم و تحقیقات واحد مازندران

سوگند اسدی

دانشجوی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات واحد مازندران

سید محمد حسین نژاد

دانشجوی ارشد عمران دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

چکیده

در واقع آنچه که امروز به عنوان توسعه پایدار یاد می شود،بازنگری اصلاح طلبانه ای است به مدرنیسم وسنت جهت یافتن راهی بینابینی. توسعه پایدار،توسعه ایی است که نیازهای اکنون را به گونه ایی برآوردهنماید که توان نسلهای بعدی را جهت تامین نیاز،کاهش ندهد. با توجه به این نکات مطروحه،سعی داریم بهتبیین مفهوم توسعه و طراحی پایدار بپردازیم و با طرح راهکارهایی، زمینهء تحقق این باور را ایجاد نماییم.ولی به طور کلی معماری پایدار را میتوان معماری دانست که نسبت به ویژگیها و شرایط محیطی و مکانیپاسخگو است و از قابلیتهای بستر خود در راستای ایجاد شرایط محیطی مطلوب استفاده بهینه مینماید. یعنیکمترین صدمات را بر محیط زیست دارد. به عبارت دیگر معماری منحصر به فردی است که ضمن توجه بهنیازهای زیبا شناختی با ظرفیتهای طبیعی و اکولوژیک بستر خود نیز منطبق است . دراین مقاله به شرحمعماری پایدار، توسعه پایدار و نقش معماران، طراحان و مسؤولان درایجاد چنین معماری خصوصا فضاهایاقامتی پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

پایدار، معماری پایدار، شرایط محیطی، اکولوژی و توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.