تاثیرات تعاملات اجتماعی بر کالبد بازار رفسنجان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین مرادی

دانشجو کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد رفسنجان و عضو باشگاه پژوهشگران جوان بم

حسین مهدوی پور

دکترای معماری ، استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد

محسن قاسمی

دانشجو دکترای معماری، مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بم

چکیده

بازارها که در گذشته یکی از عناصر اصلی و شکل دهنده شهرهای ایران بوده اند، هنوز در بسیاری از شهرهای ایران نقش خود راحفظ کرده اند. ولی با گسترش و توسعه ی بی هدف شهرها می توان دید که بسیاری از بازارها در شهرهای ایران از رونق افتادن،بازار رفسنجان نیز از دیگر مواردی است که با ویژگی های کالبدی خاص خود از جمله بازارهایی است که با توسعه شهر دچاراینگونه مشکلات عمده گردیده است. این بازار که روزگاری در مرکز تعاملات اجتماعی شهر بوده، و از رونق بسیاری نیزبرخوردار بوده است، متاسفانه امروز فقط بخش هایی از آن فعال است و پیش بینی می گردد که روند تخلیه و تخریب آن ادامه داشتهباشد. بدین سبب این سوال ایجاد می شود که چگونه تعاملات اجتماعی در توسعه و ساماندهی بازار رفسنجان تاثیرگذار بوده؟ بدینترتیب دراین پژوهش برای پاسخگویی به نیازهای رفتاری کاربران فضاها، کیفیت های محیطی انتخاب می گردند که باخلق فضاهایی اجتماعپذیر بر ارتقای تعاملات اجتماعی در فضای بازار تاثیرمی گذارد،که درنتیجه ی آن با یافتن رابطه ی همبستگی میان سطح تعاملات اجتماعی وسطح کیفیت های محیطی که با کمی سازی کیفیت های محیطی انجام می گیرد همراه خواهد شد، بدین سبب می توان به نتایج کمی شده ازکیفیت های محیطی با سطح شاخصهایی از سرمایه های اجتماعی دست یافت که بامقایسه ای تحلیلی –توصیفی و بانتیجه گیری عقلی و منطقیاین مسئله ی پژوهشی در حیطه ی مطالعات کتابخانه ای و میدانی دنبال خواهد شد

کلیدواژه ها

بازار، تعاملات اجتماعی، توسعه، گسترش، هویت فردی و اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.