بررسی نقش درآمد،تحصیلات و پایبندی به مسایل دینی ساکنین کلانشهر اراک در میزان سرانه آب شهری ،با استفاده از تحلیل نتایج جامعه آماری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد مشیدی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران مدیریت منابع آب،دانشگاه آزاد اسلامی اراک

رضا مستوری

دکتری مهندسی محیط زیست،هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک

پریسا زارعی

کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات ،دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حدیث زراعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی محیط زیست،پژوهشکده شیمی و نفت دانشگاه تهران

چکیده

با توجه به تغییر در نوع نگرش به زندگی و گسترش شهرنشینی در جهان و به تبع آن در ایران و افزایش میزان تقاضای آب قابل شرب در شهرها،کشور ایران را در آستانه وقوع یک بحران آبی شدید قرار داده است.این بحران تنش های سیاسی و اجتماعی فراوانی را با خود بهمراه خواخد داشت که بهبود این شرایط نیازمند بهره گیری صحیح از یک مدیریت بهینه در استفاده از منابع آبی موجود است. اجرای مدیریت بهینه ،نیازمند صرف زمان و تفکر ملی است و ممکن است تا دستیابی به یک روند صحیح ،بخش اعظمی از منابع آبی کشور به مخاطره بیافتد و دیگر مجالی برای جبران خسارات پیش آمده باقی نماند. لذا به عقیده صاحبنظران قیمت گذاری آب و تعیین تعرفه های افزایشی ،ابزاری قوی و سریع الوصول برای دستیابی به مقدمات پیاده سازی یک مدیریت بهینه است. در این مقاله محقق با بهره گیری ازیک پرسشنامه آماری که توسط محقق تهیه شده است ، یک جامعه 385 نفری از جمعیت کلانشهر اراک انتخاب و به بررسی پارامترهای ناثیر گذار بر میزان مصرف آب شهری پرداخته شده است. نتیجه بدست امده نشان می دهد که سطح درآمد و میزان پایبندی به اصول و ارزش های دینی و نیز میزان تحصیلات بر مصرف روزانه آب شرب شهری آنها بسیار موثر است. اصولا بهبود این مواد نیازمند یک فرهنگ سازی قوی در سطح کلان جامعه است. با این حال 20% از افراد جامعه با آگاهی از جمیع موارد ذکر شده در پرسشنامه ،اعلام داشتند که بدلیل شکل گیری روند زندگی آنها در طی سال های طولانی،عموما هرگونه افزایش قیمت،تاثیری بر میزان آنها نداشته و گاها می توانند تاثیرات سو و منفی از خود بهمراه داشته باشد.لذا ایجاد زیر ساخت های لازم به منظور بهینه سازی مصارف آب شهری امری ضروری بشمار می رود.

کلیدواژه ها

تعرفه آب،آب آشامیدنی،الگوی مصرف آب،مدیریت منابع آب،جامعه آماری،کلانشهر اراک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.