بررسی کارایی مناسب نانوذرات تیتانیوم دی اکسید حساس شده در پاکسازی آلاینده های شیمیایی در محیط

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده رضاخانیها

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طویس،دانشکده شیمی،تهران

فلورا حشمت پور

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ،دانشکده شیمی،تهران

چکیده

فناوری نانو امکان تولید فراورده های با کیفیت بالا، هزینه کم و سرعت زیاد را فراهم کرده است. یکی از زمینه های مهم کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و محیط زیست، حذف یا پاک سازی آلاینده های شیمیایی موجود در منابع آب، خاک و هوا می باشد. در نظام هایی که شاون به آب و خاک روی هم تأثیر داشته بدین ترتیب که آلودگی های آنها در ارتباط با هم می باشند. حذف آلاینده های مختلف از جمله رنگ های صنعتی با استفاده از فناوری نانو میسر شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی فتوکاتالیستی نانو ذرات حساس شده تیتانیوم دی اکسید جهت رنگبری متیلن بلو توسط پرتو های مرئی از فاضلاب های صنعتی به خصوص فاضلاب های نساجی می باشد. در پژوهش تجزیه فتوکاتالیستی رنگ متیلن بلو با استفاده از نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید با قطر کمتر 100 نانومتر پرتوی مرئی،در یک راکتور طراحی شده مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت رنگ، شدت تابش، مقدار فتوکاتالیست از جمله متغیرهای مورد بررسی در این تحقیق می باشد. خصوصیات مربوط به نانو ذرت به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی و انالیز پراش پرتو ایکس مشخص گردید. راندمان رنگبری متلین بلو در مقادیر بهینه کلیه متغیرها، 73% به دست آمد. با توجه به آزمایش های انجام شده، نتیجه این تحقیق نشان داد که این روش (فرآیند فتوکاتالیستی تیتانیوم دی اکسید حساس شده) با بهینه سازی عوامل عملیاتی مؤثر، کارایی مناسبی در رنگبری ماده رنگزدایی متلین بلو و می تواند مقیاس های بزرگ تر نیز انجام پذیرد.

کلیدواژه ها

فتوکاتالیست،تیتانیوم دی اکسید،آلاینده های آب،پاکسازی،محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.