بهبود تولید بیوگاز از باگاس نیشکر با استفاده از مایع و جامد حاصل از پیش فراوری آمونیاکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیشرفته،دانشگاه صنعتی اصفهان

کیخسرو کریمی

دانشیار بیوتکنولوژی صنعتی،دانشگاه مهندسی شیمی،دانشگاه صنعتی اصفهان

علی عامری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیشرفته،دانشگاه صنعتی اصفهان

فریده ایزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ،دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این تحقیق از باگاس نیشکر که یک ماده دورریز در صنعت می باشد برای تولید بیوگاز استفاده شد. برای بهبود بازدهی تولید متان، پیش فرآوری با استفاده از آمونیاک 10%و همچنین از اتانول به عنوان کمک حلال با در صدهای 5 و 25 و 50% در کنار آمونیاک به کار برده شد که استفاده از اتان را در پیش فرآوری به عنوان کمک حلال دارای مزایایی از جمله بازیابی اسان ان به روش تقطیر و کاهش هزینه پیش فرآوری می باشد. پش فرآوری در دمای 50 و 70 درجه سانتی گراد و به مدت زمان 12 و 24 ساعت در حمام اب و در رآکتورهای از جنس شیشه با نسبت 1 به 15 جامد به محلول انجام شد. در این تحقیق از مایع و جامد حاصل از پیش فرآوری جهت تولید بیوگاز نمونه گیری شد. و نتایج نشان داد که پیش فرآوری آمونیاک اثر مثبتی بر تولید متان دارد و همچنین استفاده از این تعداد در کنار آمونیاک تولید متان را به میزان چشمگیری افزایش می دهد. به منظور بررسی اثر پیش فرآوری بر جامد حاصل از پیش فراوری نمونه باگاس نیشکر پیش فراوری نشده به عنوان شاهد و برای بررسی قندهای آزاد موجود در مایع حاصل از پیش فرآوری، گلوکز به عنوان شاهد به کار برده شد. نتایج تولید متان نشان داد که بیشترین میزان متان تولید شده مربوط به نمونه های پیش فرآوری شده به مدت 12 ساعت و دمای 70 درجه سانتی گراد با آمونیاک 10% و اتانول 25% بوده است و کمترین میزان تولید متان مربوط به نمونه پیش فرآوری نشده بود افزایش تولید متان نسبت به حالت پیش فرآوری نشده 134% گزارش شد.

کلیدواژه ها

بیوگاز،نیشکر،پیش فراوری،آمونیاک،متان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.