تولید صمغ زانتان از چوب سرو و نارون توسط پیش فراوری با اسید فسفریک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1092
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عامری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیشرفته،دانشگاه صنعتی اصفهان

کیخسرو کریمی

دانشیار بیوتکنولوژی صنعتی،دانشگاه مهندسی شیمی،دانشگاه صنعتی اصفهان

فریده ایزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی پیشرفته ،دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

صمغ زانتان یک پلی ساکارید طبیعی و یک بیو پلیمر مهم صنعتی است که توسط گونه های مختلف باکتری زانتاموناس داده شده و مطالعات پهناوری به دلیل خواص مکملی که برای دیگر صمغ های طبیعی دارد بر روی آن صورت گرفته است. در این پژوهش یک نرم چوب و یک سخت چوب برای تولید صمغ زانتان انتخاب شد همچنین برای پیش اوری از اسید فسفریک غلیظ 80% با نسبت 8 به 1 سوبسترا (وزنی/وزنی) در دمای بهینه 60 درجه سانتی گراد به مدت 1 و 3 ساعت استفاده گردید .سپس چوب های پیش اوری شده جهت هیدرولیز با انزیم های Cellic ctec2 و Cellic htec2 به نسبت 9 به 1 با فعالیت انزیمی ( FPU/ml 125 و FPU/ml 10) مخلوط و به مدت 72 ساعت در گرماده همزن دار قرار داده شدند. به منظور تعیین غلظت کل قند استخراج شده از روش رنگ سنجی DNS استفاده شد .بیشترین میزان قند ازاد شده برای چوب سرو ( 20 گرم بر لیتر) و برای چوب نارون ( 22 گرم بر لیتر) در زمان 60 دقیقه مشاهده گردید. از محلول های قندی به دست آمده به عنوان منبع گلوکز برای باکتری زانتاموناس جهت تولید زانتان استفاده شد. همچنین از گلوکز خالص به عنوان شاهد و مقایسه بازدهی تولید زانتان از چوب های حاصل از ابکافت استفاده گردید. بیشترین بازده زانتان تولیدی 4.15 گرم بر لیتر برای چوب نارون و 3.95 گرم بر لیتر برای چوب سرو به دست آمده به خوبی با زانتان تولیدی از گلوکز خالص قابل قیاس بودند.

کلیدواژه ها

صمغ زانتان،پیش فراوری اسیدی،زانتاموناس کمپستریس،فسفریک اسید،چوب سرو و نارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.