بررسی فنولوژی و اسقرار گونه Enneapogon persicus بومی شهرستان مشهد جهت استفاده در فضای سبز شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتع داری ،دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه فردوسی مشهد

محمد جنگجو

دانشیار گروه مرتع داری،دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه فردوسی مشهد

منصور مصداقی

استاد مدعو گروه مرتع داری،دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه فردوسی مشهد

علی حامدبافیان

کارشناس ارشد سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد

چکیده

با توجه به شرایط کم آبی و خشکی که در ایران وجود دارد و با توجه به اهمیت فضای سبز و خصوصاً در کلان شهرهایی همچون مشهد، استفاده از طرح ریزی اسکیپ و انتخاب گونه های بومی مقاوم به کم آبی و خشکی را در طراحی فضای سبز شهری ممکن می سازد. گونه (دم خرگوشی) Enneapogon persicus بومی پارک کوهستانی خورشید مشهد می باشد که به دلیل مقاوم بودن به خشکی و کم آبی و به دلیل زیبایی گل ها و بذر ها جهت بررسی برای استقرار در فضای سبز شهری انتخاب شد. بذر های این گونه در اواخر خرداد ماه جمع آوری شد و در سه روش کشت در پتری دیش، گشت گلدانی در گلخانه و کشت مستقیم در زمینه انجام شد در صد جوانه زنی به ترتیب شامل 75 و 51 و 4.5 درصد بود. در صد بقای این گونه نیز مورد بررسی قرار گرفت. فنولوژی این گونه طی دو سال 93 و 94 ثبت شد و مشخص شد که ظهور مراحل فنولوژی در روزهای مشخصی از سال اتفاق نمی افتد و تابع شرایط اقلیمی همچون درجه حرارت و بارش است و زمان مشخصی ندارد.

کلیدواژه ها

گونه دم خرگوشی،خشکی پسند، منظرسازی،گیاهان مقاوم ،پارک خورشید مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.