معرفی سدهای لاستیکی جهت استحصال انرژی جزر و مد در خلیج فارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی پژوهش های محیط زیست و کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER04_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پروره

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی دریا،دانشگاه خلیج فارس

امین ملک اهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق،دانشگاه آزاد واحد نائین

مقداد جمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران،دانشگاه خلیج فارس

چکیده

ساخت نیروگاه جهت استفاده از انرژی جزر و مد عنوان پدیده ای دائمی با ماهیت رفت و برگشتی از گذشته های دور تاکنون مرسوم بوده است. اما با وجود مزایای اقتصادی و زیست محیطی بی شمار این نیروگاه ها، ساخت آنها معمولاً بسیار پرهزینه بوده و اجرای چنین طرح هایی در نقاطی که در آنجا دامنه جزر و مدکمتر از 3 متر می باشد توجیه اقتصادی جندانی ندارد.در ایران نیز اخیرا مطالعاتی در زمینه اما با وجود مزایای اقتصادی و زیست محیطی بی شمار این نیروگاه ها، ساخت آنها معمولاً بسیار پرهزینه بوده و اجرای چنین طرح هایی در نقاطی که در آنجا دامنه جزر و مد صورت گرفته است،که در نهایت با انجام انالیز های هزینه فایده ، در همه مواردی رای بر عدم اجرای این طرح ها داده شده است. لذا در این مقاله به بررسی ایجاد نیروگاه جزر و مدی با استفاده از سازه ای هیدرولیکی تحت عنوان (سد لاستیکی) پرداخته شده، که علاوه بر ارزانی و سازگاری با محیط زیست مزایای بسیاری نسبت به سدهای بتنی دارند. با به کارگیری الگوی مناسب از سدهای لاستیکی جهت ایجاد حوضچه های با مساحت مناسب در محل خور ها و دهانه ورودی رودخانه ها به دریا و در نتیجه هدایت حجم قابل توجهی آب دریا به سمت توربین های تولید قدرت می توان از اختلاف ارتفاع نه چندان زیاد جزر و مد در بیش از 40 خور خلیج فارس از جمله خور موسی، بند امام خمینی، بند عسلویه، خورد دورق و زنگی و ... میزان قابل توجهی انرژی الکتریکی پاک مناطق مجاور این نواحی تولید نمود.

کلیدواژه ها

انرژی اقیانوسی،انرژی جزر و مد،سدهای لاستیکی،خورهای خلیج فارس،خور دورق و زنگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.