معرفی شاخصه ای ماهواره ای خشکسالی و ارزیابی عملکرد آنها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و پژوهشهای نیاز محور
- کد COI اختصاصی: NCCESDR02_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 683
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار دانشکده مهندسی ، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی
چکیده
خشکسالی از جمله بلایای طبیعی است که همواره بر حوزه های کشاورزی، اکولوژی و اقتصادی - اجتماعی تاثیر گذار است. ارزیابی خسارات اقتصادی، زیست محیطی و بوم شناسی خشکسالی به دلیل پراکندگی مکانی بیشتر و نمایان شدن آن در طولانی مدت نسبت به سایر بلایای طبیعی سخت تر و پیچیده تر است. پیشتر به منظور پایش روند خشکسالی، شاخص های هواشناسی خشکسالی، مانند شاخص شدت خشکسالی پالمر ( PDSI ) و شاخص بارش استاندارد ( SPI ) ، به کمک اطلاعات آب و هوایی و هیدرولوژیکی ایستگاه های زمینی، خشکسالی را پایش می نمودند. این شاخص ها به دلیل کمبود اطلاعات ایستگاه های زمینی اغلب دارای محدودیت هایی هستند و قابلیت آنها در پایش نزدیک به زمان واقعی خشکسالی کم است. در دهه های اخیر فناوری سنجش از دور به علت جمع آوری داده های مکانی در مقیاس وسیع، بهروز بودن اطلاعات و بهره گیری از تکنیک های طیفی، به صورت گسترده در مطالعات پایش خشکسالی مورد استفاده قرار گرفته است. شاخص های اولیه سنجش از دوری پایش خشکسالی که بر اساس پاسخ طیفی متفاوت عوارض سطح زمین معرفی شدند، مانند: NDVI ، VCI ، SAVI ، PDI و نظایر آن، به صورت گسترده در مقیاس محلی و جهانی استفاده شدند. در چند سال اخیر محققین تلاش نمودند تا با ترکیب مولفه های طبیعی مختلف مانند: بارش، سلامت پوشش گیاهی، دمای سطح زمین، رطوبت خاک و نظیر آن، شاخص های ماهوارهای خشکسالی را ارتقا و بهبود دهند. شاخص های SCDI و SDI از جمله این شاخص های ترکیبی خشکسالی هستند. نتایج مطالعات نشان داد این شاخص ها عملکرد بهتری نسبت به شاخص های منفرد ارائه می دهند. در این مقاله به شرح تعدادی از پرکاربردترین شاخص های ماهواره ای خشکسالی پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
خشکسالی، سنجش از دور، شاخص های ماهواره ایمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.