تعیین سطح زیر کشت گیاه جو با استفاده از تصاویر ماهواره ای Landsat 8

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و پژوهشهای نیاز محور
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی پورغلام

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور، دانشگاه آزاد اسلامی

مجید رحیم زادگان

استادیار گروه منابع آب ،دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

چکیده

جو یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی است که در تغذیه و امنیت غذای نقش بسزایی دارد. در شهرستان تربت حیدریه حدود 19 درصد زمینهای کشاورزی زیر کشت این محصول قرار گرفته اند. از جمله روشهای مطالعه محصولات کشاورزی که در سالهای اخیر اهمیت بالایی پیدا نموده است، استفاده از تصاویر ماهوارهای چندطیفی است. شاخصهای گیاهی میتوانند به عنوان یک نشانگر وضعیت پوشش گیاهی در تصاویر ماهوارهای مورد استفاده قرار گیرد. برای این کار شهرستان تربت حیدریه به عنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب شده و از 21 تصویر8 Landsat اخذ شده در سال زراعی 92-93 استفاده شده است. جهت شناسایی محصول در این مطالعه، شاخص های گیاهی در طول دوره زمانی یکساله و همچنین شناسایی زمان اوج سبزینگی گیاه استفاده شده است. نمونه های آموزشی با پیمایش میدانی منطقه و به یاری سیستم تعیین موقعیت جهانی (GPS) طی بازدیدهای زمینی انتخاب شده اند. نتایج به دست آمده با آمارهای ارایه شده مربوط به سال زراعی مورد مطالعه 92-93 19 توسط وزارت جهاد کشاورزی، مورد مقایسه قرار گرفته است که تفاوت با افزایش 14 درصدی در برآورد مساحت زمین های تحت کشت جورا نشان میدهد. میزان سطح زیر کشت جو با توجه به آمارهای کشاورزی 6320 هکتار بوده و با استفاده از تصاویر ماهواره ای 7328 هکتار نیز می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده، از نتایج حاصل از برآورد سطح زیر کشت جو درشهرستان تربت حیدریه بر می آید که تجزیه و تحلیل داده های چند زمانه سنجنده های چند باندی، نتایج به نسبت قابل قبولی در این قبیل مطالعات دارد .

کلیدواژه ها

جو، شاخص گیاهی، اوج سبزینگی، فنولوژی گیاه، آمار کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.