کاربرد ادوات الکترونیکقدرت در کنترل ولتاژ ریزشبکه های هوشمند

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاورهای نوین در برق وکامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: NCAEC01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد محمودیان

دانشگاه صنعتی شیراز

علی نمره ساز

دانشگاه صنعتی شیراز

علی غفاری

دانشگاه صنعتی شیراز

مهرداد محمودیان

دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

شبکه های هوشمند، در آینده به شکل گسترده ای منابع انرژی های تجدیدپذیر، خودروهای برقی و پمپ های حرارتی را به شبکه ی توزیع متصل می کنند. بسیاری از بارهای انعطاف پذیر به منظور کنترل پیک تقاضا در شبکه های هوشمند در نظر گرفته می شوند. اما برای بارهای حساس مانند کامپیوترها و کارخانه های تولیدی با ظرفیت بالا، کیفیت توان تولید شده دارای اهمیت می باشد. بنابراین رویت پذیری، کنترلپذیری و انعطاف پذیری از ویژگی های کلیدی شبکه ی قدرت میباشند که با استفاده از رابط الکترونیک قدرت، تحقق می پذیرد. توان خروجی بعضی از منابع انرژی تجدیدپذیر همواره DC میباشد و برای اتصال آنها به شبکه، به یک اینورتر نیاز است. حتی اگر آن دسته از منابع انرژی های تجدیدپذیری که از ژنراتور AC استفاده می کنند بتوانند به طور مستقیم به شبکه متصل گردند، نیز در بعضی موارد ملزم به استفاده از مبدل AC به DC و سپس به مبدل DC به AC می باشند. در برخی شرایط بهرهبرداری از سیستم قدرت، باید توان حقیقی و توان راکتیو ژنراتورها را به طور لحظ ای کنترل نمود که پیاده سازی این روش های کنترلی تنها با استفاده از رابط الکترونیک قدرت محقق می شود. حال اگر تعداد منابع تولید پراکنده متصل به شبکه، مانند میکرو ژنراتورها، افزایش یابد، دیگر استفاده از روش های سنتی کنترل ولتاژ، فرکانس، توان حقیقی و توان راکتیو پاسخگوی سیستم قدرت نخواهد بود. روش قدیمی کنترل ولتاژ در شبکه های توزیع معمولاً مبتنی بر تپ چنجرها، رله ی کنترل ولتاژ خودکار و در بعضی موارد استفاده از جبران سازهای خط بوده است. این روش کنترلی زمانی که توان در شبکه ذخیره شده باشد، نمیتواند نیازهای شبکه را رفع کند. بهعلاوه، تپ چنجر یک دستگاه مکانیکی میباشد که زمان عملکرد آن به اندازه کافی سریع و رضایتبخش نیست. در این شرایط یک منبع توان راکتیو با تغییرات سریع مانند STATCOM به ویژه در مدارهای القایی میتواند مفید واقع شود.

کلیدواژه ها

ادوات الکترونیک قدرت، انرژی های تجدید پذیر، ریزشبکه های هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.