تأثیر عیار سیمان بر مقاومت فشاری، جذب آب و مقاومت الکتریکی بتن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ریاضیات و علوم مهندسی با رویکرد دانش کاربردی
  • کد COI اختصاصی: MESCONF01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سلیمانی راد

دانشجوی دکتری عمران- سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه زنجان،ایران

فریبا شهبازی

کارشناس ارشد، دانشکده علوم ریاضی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران

فرشته شهبازی

کارشناس، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش، تأثیر استفاده از سطوح مختلف عیار سیمان بر مقاومت فشاری، جذب آب حجمی و مقاومت ویژه ی الکتریکی در بتن های دارای نسبت آب به سیمان ثابت مورد بررسی قرار گرفته است. نسبت های آب به سیمان 0/4 و 0/45 و 0/5 بودند. که با هر یک از آنها، چهار مخلوط با عیار های سیمان 300 و 350 و 400 و kg/m 450 ساخته شد. در ساخت مخلوط ها سیمان پرتلند نوع 2 و سنگدانه های با حداکثر اندازه ی 19 میلی متر مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمایش ها حاکی از آن است که در یک از نسبت آب به سیمان ثابت، کاهش عیار سیمان در مخلوط از 450 تا kg/m350 باعث افزایش مقاومت فشاری و کاهش جذب آب حجمی در بتن می گردد. مشابه چنین نتایجی در افزایش عیار سیمان از 300 به kg/m350 چشم می خورد. با این وجود، کاهش جذب آب در این مورد اندک است. تأثیر عیار سیمان در مقاومت فشاری در نسبت آب به سیمان 0/4 و در جذب آب حجمی در نسبت آب به سیمان 0/5 چشمگیر تر است. مقاومت ویژه ی الکتریکی نیز با کاهش عیار سیمان از 450 تا kg/m300 افزایش می یابد که این افزایش در همه ی نسبت های آب به سیمان قابل ملاحظه است.

کلیدواژه ها

عیار سیمان، مقاومت فشاری، جذب آب حجمی، مقاومت ویژ هی الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.