کاهش انتشار گازهای گلخانهای از یک نیروگاه گازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC02_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل قاسمی کفرودی

پژوهشگاه صنعت نفت تهران، ایران

فاطمه گودرزوندچگینی

پژوهشگاه صنعت نفت تهران، ایران

چکیده

انتشار گازهای گلخانهای به اتمسفر یکی از دلایل اصلی افزایش دمای کره زمین میباشد و بعضی کشورها و نهادهای بینالمللی جهت کاهش انتشار گازهای گلخانهای، فعالیتهای علمی و پژوهشی راانجام دادهاند. در این مقاله انتشار گازهای گلخانهای از یک نیروگاه تولید برق با سه توربین گازی مورد مطالعه قرار گرفته است و انتشار گازهای گلخانهای احتراقی و غیر احتراقی معرفی شده، سپس روش محاسبه گازهای گلخانهای احتراقی بیان شده است. مقادیر انتشار گازهای CO2 وN2O و CH4 از احتراق گاز طبیعی در توربینهای نیروگاه محاسبه و معادل تن دیاکسید کربن آن ارایه شده است. در ادامه جهت بازیافت گرمای گازهای داغ خروجی از دودکش توربین، نصبHRSG بررسی شده و فرآیند تولید بخار با گاز داغ دودکش یک توربین 600 SGT- در نرمافزارAspen Hysys شبیهسازی شده است. نتایج نشان میدهد که گاز داغ خروجی یک توربین SGT-600 میتواند حدود 42 تن بر ساعت بخار 20 بار با دمای 250 سیلسیوس تولید نماید. اگر این مقدار بخار در یک بویلر گازی با راندمان 73 درصد تولید شود حدود 36میلیون متر مکعب گاز طبیعی در سال مصرف مینماید. اگر از کل گازهای داغ خروجی دودکشهای نیروگاه گازی جهت تولید بخار استفاده شود باعث صرفهجویی 52 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در سال میگردد که تقریبا 70 هزار تن تولید گازهای گلخانهای را کاهش میدهد و از طرفی با کاهش مصرف سوخت گازی 1/5 میلیون دلار سود حاصل میشود. بررسی اقتصادی این طرح در یک دوره 10 ساله با استفاده از هزینههای اعلام شده در مراجع بینالمللی، نشان میدهد که NPVمثبت وIRRمقدار 22/5 درصد بدست میآید و تقریبا در چهار سال بازگشت سرمایه حاصل میشود. اجرای این طرح میتواند سودآور باشد و همچنین حمایتهای بینالمللی جهت کاهش انتشار گازهای گلخانهای را نیز میتواند به خود اختصاص دهد

کلیدواژه ها

گازهای گلخانهای؛ بازیافت حرارت؛ نیروگاه گازی؛ کاهش انتشار؛ برآورد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.