برآورد میزان انتشار گازهای گلخانهای از یک واحد تثبیت میعانات گازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC02_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل قاسمی کفرودی

پژوهشگاه صنعت نفت تهران، ایران

فاطمه گودرزوندچگینی

پژوهشگاه صنعت نفت تهران، ایران

چکیده

افزایش تولید و انتشار گازهای گلخانهای در دهههای اخیر موجب افزایش دمای کره زمین شده و ادامه این روند باعث تحمیل تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی جدی بر محیط زیست خواهد شد. صنعت گاز ونفت یکی از منابع انتشار گازهای گلخانهای بوده و تحقیقات زیادی در زمینه انتشارات گلخانهای انجام و روشهای محاسبه آنها ارایه شده است که از کارآمدترین آنها میتوان به API اشاره نمود. انتشارات گلخانهای به سهدسته فرار، احتراقی و تخلیهای در صنعت گاز اتفاق میافتد. بررسی فرآیند یک واحد تثبیت میعانات گازی )تاسیسات گازی منطقه اینویک کانادا( نشان میدهد که جهت جداسازی هیدروکربنهای سبک از هیدروکربنهایسنگینتر از دو روش فلش کردن و اختلاف نفطه جوش استفاده میشود. در ادامه روش محاسبه انتشارات فرار و احتراقی که در حالت نرمال به صورت مداوم اتفاق میافتد توضیح داده شده است. نتایج نشان میدهد که تقریبا ازیک واحد تثبیت با ظرفیت 0022 متر مکعب فرآورش میعانات گازی در روز، حدود 05522 تن دیاکسیدکربن معادل به اتمسفر منتشر میشود، که عمده این مقدار از انتشارات CO2 میباشد. در یک واحد تثبیت از تجهیزات برقی جهت فشار افزایی گاز جدا شده استفاده میشود که انتشارات آن به صورت غیر مستقیم در نظر گرفته میشود. با در نظر گرفتنمعادل دیاکسید کربن برای CH4 و N2O میتوان گفت که تقریبا 02 درصد انتشارات احتراقی و 02 درصد فرار و مابقی غیر مستقیم است، همچنین محاسبات نشان میدهد که افزایش متان در خوراک تاثیر ناچیزی برمقدار کل انتشارات گلخانهای دارد، زیرا با افزایش مقدار انتشار فرار به علت افزایش درصد متان، انتشار احتراقی به موازی آن کاهش مییابد. این بدین دلیل است که خوراک سبکتر شده و سوخت کوره کاهش مییابد

کلیدواژه ها

واحد تثبیت؛ گازهای گلخانهای؛انتشارات احتراقی؛فرار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.