برخی از ملاحظات ژئوتکنیکی در طراحی لرزه ای سازه های سبک

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین همایش زلزله و سبک سازی
  • کد COI اختصاصی: ICELC01_52
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رضا

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حمید رضا وثوقی فر

رئیس دانشکده عمران دانشگاه ویند دبی

حسین بازیاری

عضو هیئت علمی دانشگاه سماء ورامین

چکیده

امروزه تلاش های بسیاری در جهت شناخت و استفاده از مصالح سبک و شیوه های نوین ساختمان سازی انجام می گیرد که به کمک آنها بتوان سازه های سبک تری را اجرا نمود. به همان اندازه که تلاش در جهت کاهش وزن سازه ها مطلوب و مناسب است، بررسی ابعاد وآثار گوناگون آن بسیار ضروری است . متاسفانه در کشور ما اغلب طراحان در هنگام طراحی سازه ها توجه کمتری به ابعاد ژئوتکنیکی سازه ها دارند واین مسئله گاه باعث بروز فاجعه هایی دردناک می گردد. در این مقاله سعی برآن است تا با بررسی برخی از ابعاد ژئوتکنیکی در سازه ها ، نقاط قوت و ضعف سبک سازی از دیدگاه ژئوتکنیک شناسایی شود . از این رهگذر دیدگاه های مناسب تری در اختیار طراحان قرار خواهد گرفت . پدیده هایی مانند روانگرایی ، پایداری شیب ها ، لغزش و واژگونی سازه های سبک در هنگام بروز زلزله از جمله مسائلی است که مورد بررسی قرار گرفته شده اند . سبک سازی ساختمان ها می تواند از جنبه هایی مانند روا نگرایی ، عملکرد مناسب سازه ها در هنگام زلزله را با مشکلاتی مواجه سازد . به همین دلیل اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از این گونه مسائل در طراحی سازه ها ی سبک ضروری است .

کلیدواژه ها

سبک سازی، ژئوتکنیک، روانگرایی، طراحی لرزه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.