طراحی سلول خورشیدی Mems مبتنی بر ماده پیزوالکتریک نیترید آلومینیوم، با استفاده ازنرم افزار کامسول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC02_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 939
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق آخوندی خضرآباد

دانشگاه پیام نور تهران شرق دانشکده فیزیک تهران، ایران

صغرا آقایی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم دانشکده فیزیک قم، ایران

چکیده

دراین مقاله، فرآیند تبدیل انرژی خورشیدی، با استفاده ازتکنولوژی سیستمهای میکروالکترومکانیک ) MEMS (، توسط نرمافزار کامسول بررسی شده است. این نوع سلول خورشیدی، قادر است تمامیطیف انرژی خورشید را جذب کند و آنرا با استفاده از اثر مستقیم پیزوالکتریک، به پتانسیل الکتریکی تبدیل کند. همچنین به دنبال دستیابی به پارامترهای بهینه، در طراحی و ساخت سلول خورشیدی Mems مبتنیبر مادهی پیزوالکتریک هستیم. در طراحی سلول خورشیدی، جنس لایهی رویین کل مجموعه، از ماده پیزوالکتریک نیترید آلومینیوم و جنس لایه زیرین قسمتهای دو لایه، از بیمتریال آلومینیوم انتخاب شده است. ازآنجا که نیترید آلومینیوم، هدایت گرمایی بالاتر و ضریب انبساط گرمایی پایینتری نسبت به آلومینیوم دارد، به واسطهی اعمال اختلاف دما در کل مجموعه، تنش ایجاد میشود. تنش به دست آمده، سبب جابجایی در سلول خورشیدی به اندازهی 76.8 میکرومتر و نهایتا تولید پتانسیل الکتریکی به میزان 86.7 میلیولت در این مجموعه شده است.

کلیدواژه ها

Mems ؛ پیزوالکتریک؛ تنش؛ کامسول؛ پتانسیل؛

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.