بررسی رابطه ذهنیت فلسفی با تفکر انتقادی در بین مدیران مدارس ابتدایی و متوسطه شهرستان بوکان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPE01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر محبوبی

استادیار گروه علوم تربیتی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، بوکان، ایران

افسر عبدالله زاده

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی، آموزش و پرورش، بوکان، ایران

کمال محبوبی

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، مدرس مدعو دانشگاه پیام نور، بوکان، ایران

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضرتعیین رابطه ذهنیت فلسفی با تفکرانتقادی در بین مدیران مدارس ابتدایی و متوسطه شهرستان بوکان در سال تحصیلی 92-91 می باشد. جامعه آماری پژوهش تمامی مدیران دوره ابتدایی و متوسطه (پسرانه و دخترانه) مدارس شهرستان بوکان بود که برابر 100 نفر (مدارس ابتدایی 45 نفر شامل 23 مرد و 22 زن) و مدیران مدارس متوسطه 55 نفر شامل 28 مرد و 27 زن) می باشد به علت محدود بودن جامعه آماری کل جامعه به عنوان نمونه انتخاب گردید. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی، و به شیوه همبستگی انجام شده است. ابزارهای پژوهش شاملپرسشنامه: ذهنیت فلسفی کمیلی (1381)، آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا (cctst) است. برای تحلیل داده ها علاوه بر روش های توصیفی، میانگین و انحراف استاندارد از روش استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تک متغیره برای آزمون فرضیه ها استفاده شد. ضریب همبستگی بین ذهنیت فلسفی با تفکر انتقادی، برای کل آزمودنی ها برابر 0/601 در سطح 0/01 و در مردان برابر 0/551 و در زنان برابر 0/510 به تفکیک جنسیت هر دو در سطح 0/01 معنادار می باشد و نتایج تحلیل رگرسیون تک متغیره نیز بطور کلی نشان داد که بین ذهنیت فلسفی با تفکر انتقادی در سطح 0/01 و به تفکیک جنسیت هردو در سطح 0/01 معنادار بوده است.

کلیدواژه ها

ذهنیت فلسفی، تفکر انتقادی، مدیران مدارس ابتدایی و متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.