فلسفه اطلاعات در سیستم های اطلاعات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و فرهنگ توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICOM02_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا لقمان استرکی

دانشجوی دکتری مدیریت (سیستم)، گروه مدیریت ،دانشکده پردیس فارابی، دانشگاه تهران

احسان غلامی

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت دولتی، دانشکده پردیس فارابی، دانشگاه تهران

چکیده

امروزه حوزه ی پژوهشی فلسفه اطلاعات به احیای پرسش های دیرین فلسفی می پردازد. مسائلی جدید، همانند امکان شبیه سازی ذهن و آگاهی به واسطه ی هوش مصنوعی، عرضه ی ساحت جهانی ارتباطات، اخلاق مهندسی و... را مطرح می نماید. بنابراین فلسفه اطلاعات در زمره آن دسته از فلسفه های مضاف است که هم دارای جنبه پدیدار شناسی و هم دارای جنبه فرانظریه ای است. این بدین معنی است که فلسفه اطلاعات از یک سو معطوف به اخذ و کاربرد روش شناسی های مبتنی بر نظریه اطلاعات و از سوی دیگر معطوف به روش های مبتنی بر نظریه ارتباطات برای حل مسایل فلسفی است. از طرف دیگر اطلاعات منبعی ضروری برای انجام عملیات و مدیریت سازمانهاست. سیستم های اطلاعات دسته ای از سیستم های سازمان هستند که به کار تولید اطلاعات می پردازند. بنابراین مقاله حاضر به دو بخش تقسیم شده است. در قسمت اول مقاله به بررسی فلسفه اطلاعات و در قسمت بعد به مبحث اطلاعات و نقش آن در سیستم های اطلاعاتی پرداخته شده است

کلیدواژه ها

فلسفه، اطلاعات، فلسفه اطلاعات، سیستم های اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.