بررسی نیازهای خودبهسازی مدیران مدارس مقاطع مختلف تحصیلی شهرستان فارسان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و فرهنگ توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICOM02_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب مالکی

،دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد ، شهرکرد، ایران

زهره صنیع ثالث

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد ، شهرکرد، ایران

چکیده

خودبهسازی شیوه ی جدیدی در توسعه مدیریت است که توسط پیدلر و همکاران (1986) با هدف مشارکت مدیران در جریان توسعه مهارت های مدیریتی طراحی شده است. هدف این پژوهش آن بوده است ،که تعیین گردد آیا نیازهای خودبهسازی مدیران در سطح(1-دانش و اطلاعات اساسی، 2- مهارتهای ویژه، 3- مهارتهای برتر) می باشد؟ و آیا بین میزان نیاز مدیران مدارس به آن مهارتها با توجه به عوامل دموگرافیک تفاوت معنی داری وجود دارد؟برای نیل به هدف تحقیق از پرسشنامه استاندارد اقتباس شده از کار پیدلر و همکاران و با اعتبار 94درصد استفاده شد. روش تحقیق مورد استفاده توصیفی، پیمایشی و جامعه آماری، کلیه مدیران مدارس دولتی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه شهرستان فارسان بود، تعداد کل آنها 245نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم تعداد درصد، انحراف معیار ، ضریب تغییرات) و در سطح آمار استنباطی از (آزمون های کالموگراف- اسمیرنف، t تک متغیره، تحلیل واریانس چند متغیری و آزمون فریدمن) استفاده شد.یافته های تحقیق نشان داد که مدیران مدارس در زمینه مهارتهای خودبهسازی کمتر از حد متوسط اعلام نیاز کرده اند و بین میزان نیاز مدیران به مهارتهای خودتوسعه ای با توجه به عوامل دموگرافیک (جنسیت، مقطع تحصیلی، ناحیه محل خدمت، سابقه خدمت و رشته تحصیلی) تفاوت معنی دار وجود دارد. در مجموع با رتبه بندی نیازها، سطح «مهارتهای ویژه» از لحاظ نیاز مدیران به آموزش با میانگین رتبه 2.36 در رتبه اول قرار گرفت و نیز در بین مهارتهای یازده گانه، مدیران بیشترین نیاز را در خصوص مهارت«انعطاف پذیری روانی»(غلبه بر احساسات و عواطف خود) داشته اند

کلیدواژه ها

خود بهسازی ،مهارتهای برتر ، دانش و اطلاعات بنیادی ،مهارتهای ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.