مطالعه خواص مغناطیسی و الکتریکی نانوذرات فریت کبالت روی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی برق و الکترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEEE07_519
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خندان فدافن

دانشکده علوم پایه,دانشگاه گلستانگرگان، ایران

رحیم لطفی اوریمی

دانشکده علوم پایه,دانشگاه گلستانگرگان، ایران

سمیراء نژادعینی

دانشکده علوم پایه,دانشگاه گلستانگرگان، ایران

چکیده

در این پژوهش، ابتدا نانوفریت کبالت روی( 4O2Fe0.5Zn0.5Co ) به روش همرسوبی شیمیایی تهیه و سپس ساختار و مورفولوژی نانوذرات با روشهای پراش پرتو ایکس ( XRD ) و میکروسکوپ الکترونی عبوری ( TEM ) مشخصه یابی شد. نتایج حاصل ازXRD تشکیل فاز اصلی نانوفریتهای اسپینلی بدون مشاهده فاز فرعی را نشان میدهد. تصویر TEM نیز تشکیل نانوذرات مورد نظر در ابعاد میانگین nm 42 با توزیع اندازه مطلوب را تأیید میکند. تحلیل نتایج اندازهگیری مغناطش نمونه با استفاده از مغناطومتر نمونه مرتعش ( VSM )در حضور میدانهای خارجی تا kOe 01 ، نشان میدهند که نمونه دارای رفتار شبه سوپرپارامغناطیسی با میدان واگردان Oe 01/9 و مغناطش ماندهemu/gr 1/38 است. مقاومت ویژه الکتریکی به روش دو سوزنی در بازه دمای اتاق تا 411 درجه سانتیگراد اندازهگیری و نتیجه شد که با افزایش دما بطور نمایی کاهش مییابد. این نتایج استفاده از نانوفریت موردتحقیق را در کاربردهای هسته سیم پیچ پیشنهاد میکند.

کلیدواژه ها

ن انوفریت ؛ کبالت؛ روی؛ همرسوبی شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.