آنتن مایکرواستریپ دورپیچ استوانه ای باند X با عناصر دایروی و خاصیت همه جهتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی برق و الکترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEEE07_440
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین تفریحی

دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب ایران، تهران

فرخ حجت کاشانی

دانشکده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران ایران، تهران

چکیده

در این مقاله طراحی، شبیه سازی و پیاده سازی یک آنتن دورپیچ با المانهای دایروی در باند فرکانسی X مدنظر بوده که دارای پترن همه جهتی است. در مرحله اول، به تحلیل کاملی از تئوری طراحی آنتن مایکرواستریپ با المان دایروی پرداختیم و نتیجه آن طرح یک آنتن با خط تطبیق شده با شبکه تغذیه 50 اهم بود. پارامترهای تلفات برگشتی، پترن بهره در صفحات E و H ، پهنای باند و پهنای بیم در نرم افزار HFSS مورد ارزیابی قرار گرفتند. قدم بعدی ایجاد یک ساختار دورپیچ شامل تک المان آنتن به همراه خط تغذیه بوده که به کمک تحلیل نگاشت از صفحه مسطح به استوانه ای حاصل شد. این فرایند نیز با مقایسه تحلیل تئوری و نتایج شبیه سازی نرم افزاری به نتایج قابل قبولی منجر شد. در ادامه به منظور دستیابی به عملکرد مطلوب ساختار آرایه ای، طراحی یک شبکه مقسم توان یک به چهار متناسب با طرح مورد بررسی قرار گرفت. پس از آن، طرح آنتن دورپیچ را مدنظر قرار دادیم و در تحلیل تئوری ساختار آرایه دورپیچ را سنتز کردیم. حاصل یک آنتن همه جهتی در فرکانس 10GHz با پهنای باند حدود 560MHz و دارای بیشنه بهره 4.85dB بود. این آنتن با استفاده از برد Rogers RT/duroid 5870 ساخته شد و مورد ارزیابی در آزمایشگاه تست آنتن قرار گرفت . که انطباق خوبی بین نتایج شبیه سازی و اندازگیری وجود داشت.

کلیدواژه ها

آنتن دورپیچ، پترن همه جهتی، المان دایروی، آنتن آرایه، آنتن مایکرواستریپ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.