ارائه راهکاری برای هوشمند سازی پرس و جوهای پایگاه داده های استنتاجی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی برق و الکترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEEE07_416
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رنجبر حسنی

کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان کرمان، ایران

چکیده

اطلاعات موجود در پایگاه داده های استنتاجی داخل حقایق ذخیره می شوند و هر پایگاه داده استنتاجی می تواند چندین حقیقت داشته باشد. تعداد حقایق پایگاه داده های استنتاجی بعد از مدتی خیلی زیاد می شوند که مرور آنها و یافتن بخشی از اطلاعات در آنها دشوار خواهد بود بدین صورت که اگر پایگاه داده استنتاجی شامل چندین حقیقت باشد و ما بخواهیم به بخشی از حقایق ذخیره شده آن پایگاه داده دسترسی داشته باشیم، بازیابی این داده ها و مشاهد همزمان آنها دشوار است و پرس و جوها راه حل خوبی برای رسیدن به این قبیل نیازهای ما می باشند پس از پرس و جوها برای استخراج داده های مورد نظر از یک یا چند حقیقت پایگاه داده استنتاجی استفاده می شود و بهتر است نتیجه پرس و جو همان چیزی باشد که در ذهن انسان است و نه بیشتر. در پرس و جوهای غیرهوشمند یکسری اطلاعات غیر مفید و نامفهوم به کاربر داده می شود یعنی اطلاعات اضافی و ناقصی که در ذهن انسان نیست پس بهتر است که در استخراج اطلاعات یک پایگاه داده استنتاجی از هوش انسان استفاده شود و نتیجه همان چیزی باشد که کاربر نیاز دارد پس ما باید از فهم هوش انسانی در نوشتن پرس و جوها استفاده کنیم تا حجم داده های مورد نظر کاربر کم شود و نتیجه همان چیزی باشد که در ذهن او است و همچنین این کار زمان رسیدن کاربر به نتایج خود را کاهش می دهد. راهکار ما برای هوشمند سازی پرس و جوهای پایگاه داده های استنتاجی این است که از الگو و فهم سیستم های خبره و پرس و جوهای پیوند جداول برای استخراج اطلاعات استفاده شود. در این مقاله ابتدا یک پرس و جو را براساس پایگاه داده های رابطه ای پیاده سازی می کنیم تا درک بهتری از ایده پیشنهادی داشته باشیم و در ادامه این پرس و جو را براساس پایگاه داده های استنتاجی بصورت غیرهوشمند و همچنین براساس الگوی سیستم های خبره و پرس و جوهای پیوند جداول بصورت هوشمند پیاده سازی می کنیم تا کاملاً مزایای کار ما نسبت به پرس و جوهای غیرهوشمند مشخص شود.

کلیدواژه ها

پایگاه داده استنتاجی، حقایق، قوانین، SQL، پرس و جو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.